Site-urile de clickbait vor spune că Apple a picat pe 3 și că gata: doomsday și ce păcat că nu mai e Jobs printre noi. Not quite.

Da, Huawei a avut o creștere spectaculoasă, susținută pe de o parte de vârfurile de gamă din ultimii ani, telefoanele mid-range și, pe de altă parte, de marketing-ul agresiv, cu mulți brand ambassadors. Numai că succesul nu stă doar în numărul de unități livrate.

Față de același trimestru al anului trecut, numărul de iPhone-uri vândute a crescut cu doar 0.3 milioane, însă prețul mediu pe unitate a crescut de la $606 la $724! În plus, veniturile din servicii (iCloud, Apple Music, Apps) au crescut cu 30% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cu investiții majore în producții video, Apple plănuiește să mențină trendul ascendent al încasărilor din servicii, mai ales că piața de smartphone-uri a încetinit foarte mult în ultimele trimestre.

Da, Huawei a trecut pe 2 și eternul război între fanii Android și iOS a mai căpătat ceva muniție. Din păcate, toate gloanțele se dovedesc a fi oarbe atunci când tragi linie și vezi că Apple reține aproximativ 80% din profiturile pieței de smartphone. Cu 12.1% cotă de piață.

Photo by Sebastian Hietsch on Unsplash