Kevin Spacey as President Frank Underwood

House of Cards: ultimul sezon

scris de

in

Netflix au fost puși într-o poziție foarte proastă în urma decăderii lui Spacey. Ceea ce avea să devină un ultim sezon probabil foarte bun s-a transformat într-o dezamăgire. Cel puțin pentru mine.

Așa cum o arată și trailerul, Francis Underwood este mort la reluarea sezonului. Este treaba lui Robin Wright să preia toate lucrurile pentru care serialul a devenit atât de popular. Din păcate, lucrurile o iau pe arătură destul de repede.

Asta deși sezonul începe bine. Acțiunea nu e grăbită, aflăm câte ceva despre cum a murit Frank, despre ce fac personajele pe care le știam deja. Dar, pentru că ultimul sezon a primit doar 8 epsioade, în loc de 13, scriitorii toarnă totul spre finalul sezonului, fără a ține cont de ceea ce a reprezentat serialul până la ultimul sezon. Ultimul episod este chiar ridicol din acest punct de vedere. Iar ceea ce se vrea a fi un ultim cliffhanger se dovedește a fi unul dintre cele mai slabe momente ale sezonului.

Referitor la mișcarea #metoo, ultimul sezon transmite niște mesaje mixte. “Niciun bărbat nu-mi va mai spune ce să fac”. Ok. “Fac un cabinet numai din femei”. Eh… Probabil că ultimul sezon a vrut să spună că exagerarea este greșită. Dacă e așa, atunci efortul nu a fost suficient de mare.

Premisa existenței lui Doug Stamper în ultimul sezon este credibilă, chiar nobilă, deși personajul pe care îl apără este un monstru. De departe, evoluția lui în ultimul sezon mi s-a părut cea mai interesantă, dacă exclud ultima scenă a întreg serialului.    

Ultimul sezon din House of Cards arată cât de mult lipsește Spacey din serialul ăsta.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.