HONNE au scos cea mai bună dedicație pentru o mașină

Published by Dan Pandrea on

honne

Una dintre fazele amuzante din Bohemian Rhapsody e momentul în care membrii trupei, în afară de Taylor, și-o cam bat de “I’m In Love With My Car”. Scena e amuzantă în contextul în care Freddie încearcă să bage melodia omonimă filmului pe radio. Întreaga fază este o luptă între potențialul comercial al unei melodii despre o mașină și o alta experimentală, dar profundă, care ține 6 minute. L-am înțeles pe Freddie. Până la urmă, cât de artist poți fi într-o melodie în care vorbești despre băgat în viteză?

În România, lucrurile nu stau prea bine la capitolul melodii dedicate mașinilor. Tragem claxoane, ne rugăm să nu fim trași pe dreapta și alte mențiuni trecătoare, în piese de-o vară. Cel mai recent exemplu, un ditamai earned media pentru Porsche, este superficial cap-coadă.

Și în momentul ăsta intră în scenă cei de la HONNE. Pe cel mai recent album, Peugeot-ul 306, încă folosit de unul dintre membrii trupei, are parte de propria melodie. Veți vedea că primele versuri emană superficialitatea consumerismului, ca mai târziu să primiți “a-ha”-ul melodiei.

Întreaga piesă este, de fapt, un omagiu adus unei mașini care s-a suprapus peste viața unui om. Iar asta contează ceva mai mult decât s-alergi noaptea ca pantera.

PS: Tot albumul merită ascultat.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.