Hai mai repede cu smart TV-urile in mainstream!

Anul trecut mergeam la o lansare a celor de la Samsung. Niște Smart TV-uri erau prezentate într-un cadru restrâns și promiteau multe. Mi-au plăcut pentru că îmi dădeau posibilitatea de a îmi alege propriul conținut, ceea ce multe televiziuni de azi nu prea îmi oferă.

Știu ce veți spune: “poți schimba canalul”, dar dacă toate canalele de știri tratează același lucru non-stop? Să luăm un exemplu concret: știriștii noștri. În ianuarie le-a pus Dumnezeu mâna în cap cu protestele de la Universitate și Cotroceni (încă două săptămâni și Realitatea și Antena3 își mutau sediul în Teatrul Național). Probabil că mă interesau știri externe, din economie, știință, poate și din sport (nu, declarațiile fraților Becali nu reprezintă știri din sport), dar tot ceea ce vedeam pe știri e protestul. Și din nou protestul: dimineața, la prânz și seara. Cifre umflate, declarații banale, un militar venit din Ardeal, violențe de stradă, site-ul de cultură băgat în dubă. Nu am nimic cu protestatarii, e o țară liberă, au dreptul să-și manifeste nemulțumirile. Poate că toate lucrurile ar fi decurs mai pașnic dacă nu s-ar fi mediatizat obsesiv evenimentele de la Universitate.

Nu am televizor, însă duminica dimineața am văzut cum toate știrile erau legate de explozia de la Sighetul Marmației. Am schimbat postul, am dat pe Discovery Science și am revenit după o oră jumate. Același Breaking News galben pe ambele posturi, aceeași stare de alertă. Oameni buni, starea de alertă e justificată doar în cazul în care vreun dezastru se întinde pe o perioadă mai mare de timp. La Sighetul Marmației au explodat niște chestii, oamenii au fost evacuați și cam atât.

Ajungi să îți dai seama de limita toleranței la români. Dacă înghiți zi de zi aceleași știri aceeași știre, nu-i de mirare că pinguini dansează în Piața Victoriei. Revin la problema inițială: utilitatea unui televizor. Pentru mine un astfel de aparat va deveni relevant în momentul în care producătorii se vor fi rupt de cabliști și vor aduce conținut propriu. Până atunci îmi doresc un timp foarte scurt și prețuri accesibile.

foto


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.