Guitar Hero Live vs Rocksmith

Guitar Hero e un joc care m-a frapat încă de la apariție, însă pe care n-am avut ocazia să-l testez. De la miștourile la care a fost luat în Southpark, până la multitudinea de DLC-uri și frenezia pe care a stârnit-o încă de la lansare, Guitar Hero a fost emblema chitarei în industria de gaming. Asta până în 2011, când Ubisoft a lansat Rocksmith, joc care a pus adevărata chitară în mâna gamerilor și despre care am mai vorbit.

Cea mai recentă versiune Guitar Hero, denumită “Live”, este intens promovată pe Facebook, într-un ad în care joacă James Franco și Lenny Kravitz. Ideea jocului este faină: cânți bine, publicul din fața ta e în delir, ești jalnic, publicul te înjură. Și aici e vorba de un public real, nu ceva creat pe calculator. Reali sunt și membrii formației lângă care zdrăngăni.

Spre deosebire de Rocksmith, unde ții în mână o chitară adevărată, Guitar Hero Live te întâmpină cu un controller cu 7 butoane (6 pe gât, 1 în loc de corzi). Interfața jocului e cea pe care o știți din anii trecuți. La modul de dificultate casual m-am obișnuit repede cu layout-ul butoanelor și stilul de joc, ajungând până în semifinala de la Bloggers LAN Party (mi se suflă în cască: am ieșit pe locul 3 :D).

Diferența esențială dintre cele două jocuri este că Guitar Hero Live e orientat către grup, în timp ce Rocksmith vrea să te țină 60 de zile consecutive lipit de TV, ca să înveți Walk This Way. Însă partea mișto la Rocksmith e că, pe lângă chitara electrică poți adăuga una bas, lucru ce duce mult mai aproape de sentimentul unei formații, oricât de mult a investit Guitar Hero în conceptul “Live”.

All in all a fost o experiență plăcută și mi-a redeschis apetitul pentru chitară, mai ales că cel puțin două dintre piesele din catalogul Guitar Hero Live, Are U Mine (Arctic Monkeys) și Now (Paramore), se regăsesc și în Rocksmith.

În afară de Guitar Hero, la Bloggers LAN Party oamenii s-au ținut de lucruri serioase, cum ar fi Mortal Kombat X, FIFA 16, Starcraft II, Exploding Kittens și Hearthstone. Mi-am încercat mâna la câteva fotografii:

Bloggers Lan Party-2

Bloggers Lan Party-3

Bloggers Lan Party-4

Bloggers Lan Party-5

Bloggers Lan Party-6

Bloggers Lan Party-7

Bloggers Lan Party-8

Bloggers Lan Party-9

Bloggers Lan Party-10

Bloggers Lan Party-11

Bloggers Lan Party-12

Bloggers Lan Party-13

Bloggers Lan Party-14

Bloggers Lan Party-15

Bloggers Lan Party-16

Bloggers Lan Party-17

Bloggers Lan Party-18

Bloggers Lan Party 9 (#BLPA9) este un eveniment Eventur susținut de HTC, Digi Net,MavenHut, Bitdefender Antivirus, Blizzard, ASUS, Native Box, Calif, UBER, cu suportul Impact Hub.

3 Comments

  1. Ma “joc” Rocksmith de muuulta vreme si nu ma pot satura de el. Am investit in 2 chitare bass, si ori de cate ori am un pic de timp liber…ma relaxez. Imi place la nebunie 🙂

    Sper din tot sufletul ca vor scoate un nou joc, in care sa poti canta la bass cu 5 corzi. In rest, doar cuvinte de lauda 🙂 De la riff repeater in slow speed pana la creare de tonuri… si arcade games plus Score Attack … uiti de tine :))

  2. Eu m-am jucat folosind playstation 2 prima data Guitar Hero, adevarul ca imi creea dependenta acel joc:)) , treceau orele cand puneam mana pe joystick.
    Insa asta nu e o problema pentru ca mi s-a stricat playstation ul si m-am linistit :)).
    Adevarul e ca prima data am vazut acest joc pe un pc si pe o tastura fara fir ce efectiv se aseamana cu o chitara cu putina imaginatie…

    Eu personal cred ca rocksmith face bine, putina competitie poate scoate cei mai bun….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.