Guitar Hero e un joc care m-a frapat încă de la apariție, însă pe care n-am avut ocazia să-l testez. De la miștourile la care a fost luat în Southpark, până la multitudinea de DLC-uri și frenezia pe care a stârnit-o încă de la lansare, Guitar Hero a fost emblema chitarei în industria de gaming. Asta până în 2011, când Ubisoft a lansat Rocksmith, joc care a pus adevărata chitară în mâna gamerilor și despre care am mai vorbit.

Cea mai recentă versiune Guitar Hero, denumită “Live”, este intens promovată pe Facebook, într-un ad în care joacă James Franco și Lenny Kravitz. Ideea jocului este faină: cânți bine, publicul din fața ta e în delir, ești jalnic, publicul te înjură. Și aici e vorba de un public real, nu ceva creat pe calculator. Reali sunt și membrii formației lângă care zdrăngăni.

Spre deosebire de Rocksmith, unde ții în mână o chitară adevărată, Guitar Hero Live te întâmpină cu un controller cu 7 butoane (6 pe gât, 1 în loc de corzi). Interfața jocului e cea pe care o știți din anii trecuți. La modul de dificultate casual m-am obișnuit repede cu layout-ul butoanelor și stilul de joc, ajungând până în semifinala de la Bloggers LAN Party (mi se suflă în cască: am ieșit pe locul 3 :D).

Diferența esențială dintre cele două jocuri este că Guitar Hero Live e orientat către grup, în timp ce Rocksmith vrea să te țină 60 de zile consecutive lipit de TV, ca să înveți Walk This Way. Însă partea mișto la Rocksmith e că, pe lângă chitara electrică poți adăuga una bas, lucru ce duce mult mai aproape de sentimentul unei formații, oricât de mult a investit Guitar Hero în conceptul “Live”.

All in all a fost o experiență plăcută și mi-a redeschis apetitul pentru chitară, mai ales că cel puțin două dintre piesele din catalogul Guitar Hero Live, Are U Mine (Arctic Monkeys) și Now (Paramore), se regăsesc și în Rocksmith.

În afară de Guitar Hero, la Bloggers LAN Party oamenii s-au ținut de lucruri serioase, cum ar fi Mortal Kombat X, FIFA 16, Starcraft II, Exploding Kittens și Hearthstone. Mi-am încercat mâna la câteva fotografii:

Bloggers Lan Party-2

Bloggers Lan Party-3

Bloggers Lan Party-4

Bloggers Lan Party-5

Bloggers Lan Party-6

Bloggers Lan Party-7

Bloggers Lan Party-8

Bloggers Lan Party-9

Bloggers Lan Party-10

Bloggers Lan Party-11

Bloggers Lan Party-12

Bloggers Lan Party-13

Bloggers Lan Party-14

Bloggers Lan Party-15

Bloggers Lan Party-16

Bloggers Lan Party-17

Bloggers Lan Party-18

Bloggers Lan Party 9 (#BLPA9) este un eveniment Eventur susținut de HTC, Digi Net,MavenHut, Bitdefender Antivirus, Blizzard, ASUS, Native Box, Calif, UBER, cu suportul Impact Hub.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

3 Comments

Sorin Pop · November 16, 2015 at 23:27

Ma “joc” Rocksmith de muuulta vreme si nu ma pot satura de el. Am investit in 2 chitare bass, si ori de cate ori am un pic de timp liber…ma relaxez. Imi place la nebunie 🙂

Sper din tot sufletul ca vor scoate un nou joc, in care sa poti canta la bass cu 5 corzi. In rest, doar cuvinte de lauda 🙂 De la riff repeater in slow speed pana la creare de tonuri… si arcade games plus Score Attack … uiti de tine :))

    Dan Pandrea · November 17, 2015 at 09:56

    Sper sa invat cat pot de mult la chitara si sa prind un multiplayer cu cineva la bas 😀

Stefan · November 18, 2015 at 15:21

Eu m-am jucat folosind playstation 2 prima data Guitar Hero, adevarul ca imi creea dependenta acel joc:)) , treceau orele cand puneam mana pe joystick.
Insa asta nu e o problema pentru ca mi s-a stricat playstation ul si m-am linistit :)).
Adevarul e ca prima data am vazut acest joc pe un pc si pe o tastura fara fir ce efectiv se aseamana cu o chitara cu putina imaginatie…

Eu personal cred ca rocksmith face bine, putina competitie poate scoate cei mai bun….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.