Goodbye Barcelona. Welcome to Wrexham

Dacă ați consumat mult streaming în pandemie, poate că știți că documentarele* despre echipele de fotbal au apărut ca ciupercile după ploaie.

Unul dintre cele mai recente este “FC Barcelona: A New Era”. Sunt 5 episoade absolut mediocre, o înșiruire a evenimentelor petrecute între 2020 și vara anului 2022. Niciun fel de context, niciun motiv să îmi pese sau să țin cu Barcelona. Pentru fanii echipei care urmăresc frecvent știrile, documentarul ăsta nu aduce nimic nou. Bine, aproape nimic nou.

“You can understand this isn’t easy for me. To come to a place like this, suddenly, in less than 48 hours. Yesterday I was riding next to cows in my hometown and today I’m here. This won’t be easy for me.”

Quique Setién, prima întâlnire cu lotul echipei, 14 ianuarie 2020.

Dacă astea au fost vorbe de încurajare ale noului antrenor, atunci umilința încasată de la Bayern München, 8-2, nu este deloc surprinzătoare. Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am învățat din acest documentar.

Lucrurile stau și mai prost dacă îl comparați cu Welcome to Wrexham. O să vă uitați la primul episod pentru că Deadpool a cumpărat un club de mâna a 5-a din Țara Galilor. Apoi o să vă uitați la celelalte 17 pentru că o să aflați de ce este fotbalul important pentru o comunitate. Fiind produs de Reynolds și de McElhenney, documentarul știe să vă țină în priză. Exact ca un meci bun.

Îl găsiți pe Disney+.

*știu: “docuseries”


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.