General Electric accelerează adopția gadget-urilor smart pentru casă

scris de

in

Nu cu mult timp în urmă vorbeam despre Avi-on și ideea de întrerupător smart. Săptămâna aceasta se pare că Quirky, în colaborare cu General Electric aduce pe piață o serie de instrumente smart ce merg de minune în casă. Sau cel puțin așa declară ei.

Principala țintă este termostatul de $250 al celor de la Nest și, de aceea, colaborarea dintre cele două companii a dat naștere gadget-ului Norm, un alt termostat, dar care costa $80. Brusc ideea de a cheltui bani pe un termostat inteligent nu mai pare chiar așa de stupidă, însă cele două companii nu se opresc aici. Împreună vor lansa până la sfârșitul anului și la începutul lui 2015 accesorii cu rol de întrerupător, detector de umiditate, mișcare, o priză inteligentă ce poate citi consumul și un sistem de monitorizare a ușii de la garaj.

În plus, Quirky a mai prezentat și Spotter Uniq, un fel de Project Ara pentru cei ce doresc o casă inteligentă – cumperi baza și apoi completezi cu senzorii care îți convin.

General Electric are un rol mare în toată treaba asta pentru că, acum nu mult timp, a introdus becul inteligent de până în $15, cam de 3 ori mai ieftin decât un bec Philips Hue. Revenind însă la Quirky, găsiți toate detaliile despre produse pe The Next Web.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.