gareth-emery-northern-lights-re-lit-300x300Acum câțiva ani se întâmpla următorul episod: ATB în Kristal, iar cu o săptămână mai devreme Gareth Emery avea să ne facă și el o vizită. Hai, bă, vino și tu! O să fie tare concertul! N-am onorat invitația prietenului respectiv, dar judecând după ultimul album, Northern Lights Re-Lit, următorul concert în România nu va mai fi ratat.

Conform traditiei ultimilor ani, orice producător respectat lansează un album, iar după aproximativ un an, scoate la lumină varianta remixată a materialului respectiv. Gareth Emery nu face excepție și ne prezintă ultimul său material discografic (clișeu), Northern Lights Re-Lit, ocazie cu care strânge pe același CD artiști precum Ashley Wallbridge, John O’Callaghan, Super8 & Tab, Lange, Daniel Kandi, Giuseppe Ottaviani și Arty.

Piesele sunt aranjate în ordinea crescătoare a BPM-ului, din punctul meu de vedere fiind o alegere inspirată. Acestea devin din ce în ce mai reușite pe măsură ce ritmul devine mai alert. Cu toate că remixul lui Arty la piesa El Segundo nu m-a impresionat, celelalte prelucrări au compensat prin linii melodice și instrumente foarte bine alese. Atât de bine a sunat ce am ascultat, încât mi-e greu să aleg o singură piesă, fapt pentru care voi spune că remixurile Super8 & Tab (Citadel) și Giuseppe Ottaviani (Sanctuary) sunt cele mai reușite.

Imediat aveți preview-uri ale melodiilor. Dacă aveți alte preferințe, lăsați un mesaj mai jos.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

1 Comment

O lume unită de muzică | Music Oriented Blog · March 27, 2011 at 19:32

[…] pe Marcus Schossow. Vor mai urma Cosmic Gate, Gareth Emery (despre albumul căruia am scris ieri), Ferry Corsten, Armin van Buuren, ATB (care intră la pupitru prea târziu pentru mine – ora […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.