În urmă cu aproape 2 ani scriam că Apple cumpără Alchemy, un plug-in decent, folosit de către producătorii de muzică. La finalul verii lui 2015, Alchemy făcea deja parte din Logic Pro X, iar ceva timp mai târziu intra pe GarageBand, în versiunea desktop. Acum câteva zile, Apple a anunțat că Alchemy face parte și din GarageBand iOS.

Pe lângă includerea sintetizatorului, Apple a adăugat și efecte precum Bitcrusher și Overdrive, un egalizator vizual (pentru master, nu pentru canal) și Audio Unit Extensions. Cele din urmă sunt aplicații din App Store cu care GarageBand poate comunica (a se citi “din care GarageBand poate înregistra”). Este un feature cu potențial foarte ridicat, întrucât GarageBand este destul de limitat în anumite privințe.

De exemplu, avem la dispoziție funcția de Automation, însă doar pentru volumul canalului, nu și pentru efecte sau pentru parametrii instrumentelor (Alchemy are o tonă, aproape la fel ca versiunea desktop).

Dacă alegeți câteva dintre cele 150 de sintetizatoare puse la dispoziție de Alchemy, vă jucați cu setările și apoi le amestecați cu un beat, vă pot ieși lucruri mult mai bune decât ceea ce am făcut eu în vreo oră:

Alchemy nu poate fi folosit în GarageBand pe device-uri lansate înainte de iPhone 6, iPad mini 4, iPad Air 2 sau iPad Pro.

Dincolo de bucuria mea legată de Alchemy, GarageBand este bun și în crearea de alte genuri de muzică. Iar dacă băgați solo-uri la chitară, puteți folosi aplicația pe post de amp.

Însă cel mai mult cred că aplicația va fi descărcată pentru modul Live Loops:

Spor la creat!