Scriu articolul ăsta la cald, neștiind rezultatele exacte. Deocamdată, PNL-ul este la egalitate cu PSD-ul, urmat la mică distanță de USR-Plus. Și am două gânduri, primul este și pe Facebook:

Singurul lucru de care îmi pare rău la alegerile astea e că PNL are toate șansele să iasă pe primul loc, comportându-se fix ca o curvă în ultimii doi ani și jumătate. Au simulat o opoziție, votând tot cu PSD-ul în Parlament. L-au pus pă nașul orhideelor în cap de listă, ca să aibă niște vizibilitate. În rest, mers pe burtă, că unii își mai aduc aminte de odioșenia numită USL.

Vestea bună e USR-Plus, un prim exemplu că munca, ambiția și profesionalismul pot răzbate și în România.

Mai rămâne să vedem ce efect are votul din Diaspora. Înainte de asta, PNL și USR-Plus s-au apucat să declare că guvernul trebuie să pice. Nu sunt de acord.

Am mai trecut printr-un episod similar, în 2015. Guvernul PSD a picat ca urmare a accidentului Colectiv și, timp de un an și câteva luni, am avut parte de guvernul Cioloș. Realizări au fost, dar cu un Parlament majoritar roșu, PSD-ul a avut timp să se replieze și să obțină cele mai bune rezultate la parlamentare. Ever: 46%. Și știm cu toții ce s-a întâmplat de atunci.

Nu știu sigur dacă asta e cea mai bună soluție, dar hai să-i lăsăm să-și ducă mandatul până la capăt. Deja apar declarații din teritoriu că Daddy nu prea mai are ce să caute în vârful partidului. Mâine se dă sentința, apar alte tensiuni. PSD-ul a fost întotdeauna marcat de mâncătoriile interne, și cred că avem șansa ca de data asta să-l lăsăm să facă implozie. Vor conta foarte mult presiunea opoziției și cea a societății civile.

Așa să ne ajute!

Photo by Sara Kurfeß on Unsplash