Categories
Muzica

Pohta ce-am pohtit!

Seara Live a X Factor a fost și poate va rămâne cea mai bună ediție a emisiunii din acest sezon. Nimic nu se compară cu un live band, oricât de genial ar fi produs și masterizat negativul. Am realizat asta încă de joi, când am fost să-l sărbătorim pe Andrei cu ocazia onomasticii: instrumentiștii repetau (printre acorduri reușisem să identific “Moves Like Jagger”, “One”, “Heal the World” și “Sex on Fire”). Trupa de dans de asemenea repeta, însă atmosfera era relaxată.

Nu avea să fie cazul aseară, când Duo Voice a deschis emisiunea cu “Heal the World”, o melodie frumoasă, mai ales că eu am avut o slăbiciune pentru interpretarea la pian, un efort dublu din punctul meu de vedere. Apoi a urmat Andrei, moment pe care l-am așteptat toată săptămâna. Coregrafia și interpretarea live au venit la doar câteva zile după momentul Maroon 5 & Victoria’s Secret și am găsit asemănări: fete, trupa și un Andrei tatuat, păcat că nu pe bune. S-a văzut că Andrei nu este obișnuit cu mișcarea scenică, efortul nu i-a priit, însă show-ul pe care l-a oferit a fost total, chiar și juriul ridicându-se pentru a dansa. După emisiune am stat de vorbă cu Andrei și (ca de obicei) a spus că poate mai mult, mai bine, mai energic. Aveam să fiu și mai surprins de prestația sa după ce am aflat că nu s-a putut baza pe casca de monitorizare.

Al treilea moment care mi s-a părut reușit a fost al celor de la T&L, aceștia alegând un mashup între “One” și “Where Is The Love”. În continuare cred că Larisa are o voce foarte bună, însă ambiția de a fi Mary J Blige a fost probabil exagerată. Gabriel rămâne în continuare pe aceeași linie, nu văd îmbunătățiri.

Probabil că cel mai inedit moment a fost cel al Dianei Hetea (care zău dacă mai țin minte ce a cântat), un fel de “I’m a bitch when I’m nice”. Nu-i contest calitățile vocale, însă adresarea unor cuvinte vulgare unor minori, chiar dacă îți sunt adversari mi se pare total deplasată. La un moment dat Andrei mi-a spus că e tensiune în casă, că se simte stresat (probabil la incidentul acesta s-a referit), că nu se poate concentra. Încă o dată i-am amintit că tot ce trebuie să facă este să învețe cât mai mult, să ofere prestații foarte bune pentru public și juriu, că de restul ne ocupăm noi, cei de afară.

Andrei a primit aseară multe like-uri pe Facebook și din partea lui Morar, la propriu. Joi am primit și eu un like din partea lui Andrei:

PS: A scris și Cristina Bazavan despre Gala X Factor de aseară.

3 replies on “Pohta ce-am pohtit!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.