Gabi Firea a intrat în campanie

Cred că ideea de bază în România este să fii prezent în presă. Nu contează cu ce, nu contează cât de ridicol e ceea ce spui. De exemplu, în ultimele zile am observat că Gabi Firea a intrat în campania pentru locale și se bazează pe tactica “throw mud on a wall and see what sticks”.

A ieșit cu două declarații, ambele legate de traficul prost din Capitală. Prima, să nu mai circule trenurile 6 ore pe zi, pe magistrala 800, spre Constanța. Firea a mai făcut gât pe tema asta în urmă cu vreo doi ani și nu s-a schimbat nimic. Atunci avea un guvern PSD, acum are unul PNL. Mă îndoiesc că se va întâmpla ceva acum, dar măcar are pe cine să arunce vina. E lesne de înțeles că ideea este o prostie monumentală.

Doi la mână: liniile de tramvai să devină benzi unice pentru autobuz. Mișto și aici, doar că practica nu se împacă cu teoria. Autobuzul e mai lat decât tramvaiul, iar refugiul pentru pietoni este mult prea îngust pentru a primi și pasagerii unui tramvai, și pe cei ai autobuzului.

Ce face Firea acum e echivalentul elevului care-și scrie temele în pauză, pe ultima sută de metri. Iar atunci când este prins, tot ce poate să spună e “dar am scris, doamna!”. Corect, doar că nu pricepe ce a scris acolo. Așa că așteptați-vă ca agresivitatea Duamnei să crească pe măsură ce ne apropiem de luna mai. Deja am auzit că a deblocat proiecte, că a absorbit fonduri, deci că a făcut ceva. O să vedem noi mai târziu. Mhm.

Ce putea face e să curețe jegul de pe străzi, să dea cu niște vopsea pe arterele importante, să mărească impozitul pentru imobile cu fațade distruse (apropo, Calea Moșilor), ca la Oradea și să sistematizeze parcarea pe carosabil. Așa aș fi crezut-o cu proiectele alea. Altfel, abia aștept să pun ștampila pe absolut oricine în afară de ea în luna mai.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.