Furious 7: seria s-a dus odată cu Paul Walker

scris de

in

Tocmai ce m-am întors de la cinema, unde al șaptelea film din seria The Fast and the Furious mi-a arătat că poate e cazul ca Vin Diesel să se implice în alte proiecte. Nu vă faceți idei greșite – nu sunt genul de om care merge la astfel de filme cu pretenția de a vedea capodopere. Când toată lumea a considerat că The Love Guru este o mizerie, eu l-am apreciat pentru că a livrat exact ceea ce așteptam de la Mike Myers. La fel și cu The Fast and The Furious: am intrat în sala de cinema așteptându-mă să văd ceva în nota celui de-al șaselea film.

Însă filmul e o tâmpenie, chiar dacă la ora asta are 8.2 pe IMDb. Pe măsură ce filmul înainta cu firul narativ, tot făceam comparații cu partea a 6-a a seriei. În primul rând nu au construit absolut deloc personajul negativ. Știm că Jason Statham vrea să se răzbune pe ai noștri, pentru că s-au luat de frățior. Deci motivul se bazează pe ceea ce întâlnim în curtea școlii, iar de acolo nu mai aflăm decât că Statham e fost Black Ops, deci ceea ce a jucat și prin celelalte filme.

Apoi avem multitudinea de personaje care intră și ies și care suferă de aceeași lipsă a construcției care ar fi putut exista dacă dialogul era fost decent, însă și aici filmul a dezamăgit. Dacă în celelalte serii eram tratați cu băiețași înnebuniți după injectoare și Corona, în Furious 7 se vede că scenariștii au avut dificila misiune de a pune o replică în gura fiecărui actor. Apoi trebuie să aduc aminte de acțiune și cam de câte ori ar fi trebuit să moară Vin Diesel în filmul ăsta. Noroc că regizorii asiatici au mână bună la scenele de bătaie.

Finalul este unul dintre puținele lucruri bune ale filmului. E făcut cu cap, reușește să trezească niște emoții și bagă o metaforă vizuală absolut superbă fix pe ultimul cadru. Pot spune că scena de final e motivul pentru care merită să vedeți filmul, cu condiția să fi văzut ce a făcut Paul Walker în celelalte.

PS: Cea mai de rahat scenă a fost cea din Tokyo, când au luat secvențe din filmul din 2006, cu un Lucas Black (Sean Boswell) care îmbătrânește cu 9 ani în 2 secunde.

PPS: Nu dispariția lui Paul Walker a dus la moartea seriei, ci pur și simplu tot conceptul a devenit ridicol.


Comments

One response to “Furious 7: seria s-a dus odată cu Paul Walker”

  1. Mie inca-mi place si chiar foarte mult. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.