Toată comunitatea foto vuiește de când Sony a anunțat noul Alpha 1. Camera este cam tot ce și-ar putea dori un fotograf/videograf într-un aparat mirrorless. Drept urmare, noutățile anunțate de Fujifilm chiar a doua zi au intrat într-un con de umbră. Însă acolo se află o cameră care strălucește.

Fujifilm X-E4 with Fujinon XF 27mm f/2.8 lens

Se numește Fujifilm X-E4 și este cam tot ce și-ar putea dori un fotograf care pune aspectul pe primul loc. Camera bifează toate lucrurile pe care nostalgicii le preferă:

  • Formatul aparatelor de tip rangefinder;
  • Culorile aparatelor foto pe film ale secolului trecut;
  • 18 simulări de film foto;
  • Un obiectiv pancake nou, cu control al diafragmei.

Pentru cei cu dorințe ceva mai moderne, Fujifilm X-E4 e o cameră din categoria mid-range (concurează cu Sony a6400), cu un senzor de 26 megapixeli, filmare 4K30p (știe 10-bit cu un recorder extern), un ecran tactil rabatabil la 180 de grade pe verticală, conectivitate Wi-Fi, Bluetooth și USB-C, ocular electronic cu 2.36 milioane de puncte și fotografiere în rafală de până la 30 de cadre pe secundă.

Costă $849 în varianta body și $1049 în cea cu obiectivul XF 27mm f/2.8 WR. Acesta merită și el câteva cuvinte. Fujifilm este singurul producător de camere cu senzor APS-C, care obișnuiește să înnoiască gama de obiective dedicate. Prima variantă a obiectivului pancake a fost lansată prin 2013. Cea lansată odată cu Fujifilm X-E4 adaugă controlul diafragmei și rezistență la umiditate și praf (au pus o garnitură pe montura obiectivului). Dacă ar face asta și Sony cu propriile obiective…

Pentru cei care au o pasiune pentru street photography, Fujifilm X-E4 promite.