Cu nicio echipă de club prin campionatele europene (intertoto mai e?), e destul de greu să îi animi pe oameni să mai vină la stadion. Pentru ce? Chiajna – Botoșani? Imaginea campionatului intern nu trece prin cea mai bună perioadă, cu Steaua în cădere evidentă, un Rapid care bâjbâie prin întunericul ligii inferioare și un Dinamo fără constanță. Așa că singura consolare a celor ce urmăresc cu interes fotbalul românesc rămâne Naționala.

Uitându-mă pe clasamentul Grupei F, lucrurile stau nesperat de bine – după 6 meciuri, România este lider de clasament, cu 4 victorii, două egaluri, 14 puncte acumulate și un golaveraj de +6. Lucruri pe care de prin anul 2000 încoace nu cred că le-am mai văzut. Mai mult, parcursul ăsta din grupe ne-a pus și pe locul 7 al clasamentului FIFA, în fața unor naționale precum Spania sau Anglia.

Având în vedere că echipa lu’ tata Puiu s-a mișcat bine până acum, FRF intră la combinație și organizează Arena Fanilor sau încălzirea de dinaintea meciului cu Grecia, de pe 7 septembrie. Fanii sunt așteptați cu foosball, human foosball, mini fotbal pe suprafață gonflabilă și demonstrații de freestyle, începând cu ora 17, până la startul partidei (21:45). Binențeles că trebuie să aveți biletele asupra voastră.

E un prim pas către o legătură mai strânsă între echipa de fotbal și suporterii săi și, poate mai important, este o legătură mai strânsă între suporteri și FRF, nume care nu a fost străin de scandaluri.