Food for thought

Cu siguranță ați auzit de suspended coffee, inițiativa care presupune (în esență) cinstitul oamenilor cu cafea. S-a încercat o implementare pe la noi, fără a fi primit grozav de audiență (pe bună dreptate: la ce să dai cafea moca, din moment ce există oameni înfometați pe stradă?).  Ieri am aflat de inițiativa Diverta Suspended Book.

Cârcotașii ar sări imediat să spună că banii pe care oamenii îi dau în plus trebuie donați către cei nevoiași. Parțial adevărat, însă uitați-vă ce se întâmplă de doi ani încoace la Bacalaureat. Unul din cinci români citește o singură carte pe an, cauzele fiind variate. Poate dacă se elimină motivul financiar, vom vedea mai multe persoane pe canapelele Diverta. Și în cazul în care vă e dor de programul original (Suspended Coffee), magazinul din Băneasa are și o cafenea care va funcționa pe același principiu.

Programul începe pe 20 aprilie, iar primii care se alătură sunt angajații Diverta, alegând cărți pentru cei mici (că tot vine Paștele). Sunt curios dacă va prinde mișcarea și vom vedea mai multă lume într-o librărie, decât la fast-food. Măcar să vină să bea cafeaua și să vadă un titlu interesant…


Comments

2 responses to “Food for thought”

  1. Mi se pare foarte foarte fain ca s-au gandit sa faca asta. Dar, pe de alta parte, oamenii care invoca motivul banului ca fiind vinovat pentru lipsa lor de cultura si faptul ca nu citesc, mi se par chiar stupizi. Sunt atat de multe biblioteci care nu iti cer, pana la urma, nimic in schimbul unei carti decat un minim de respect si responsabilitate. Iar majortatea bibliotecilor sunt bine dotate, cu mai multe carti si chiar mai bune decat cele de care am avea nevoie “doar pentru a trece bac-ul” sau a scrie acceptabil dpdv gramatical.

    1. Stii tu cum e: scuzele se inventeaza mereu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.