Filmele americane: they hate us, they hate our freedom

Trei filme, Red Dawn, Olympus Has Fallen și White House Down, au ca subiect un lucru pe care americanii nu l-au avut de la Pearl Harbor încoace*: inamicii statului atacând țara. O luăm pe rând:

Red Dawn este un remake infect în care vedem amendamentul al doilea în plină glorie. Au venit coreenii peste noi, luăm pușca și le facem piercinguri. Nu înțeleg ce caută Hemsworth acolo, dar probabil banii au fost frumoși.

Olympus Has Fallen duce patriotardismul și mai departe, prin atacarea Casei Albe de o forță paramilitară din Coreea de Nord. Gerard Butler, gândindu-se probabil la excursia din România și antrenamentul pe care trebuie să-l facă dacă ajunge prin Ferentari, îi franjurează pe gălbejiți și-l salvează pe El Presidente. De remarcat sacrificiul pe care filmul îl arată.

White House Down îl are ca Președinte pe Jamie “get your hands off my Air Jordans” Foxx. De data asta cineva din interior trădează, Joe Biden al filmului moare în Air Force One și Channing Tatum este albul potrivit la locul potrivit.

Publicul a primit cele trei filme cu impresii călduțe spre reci, semn că nu sunt impresionați de scenariile astea. Pe bune acum: pornirea unui război sau a unui conflict pe teritoriu american ține de domeniul SF-ului.

*nu pun la socoteală World Trade Center. Din motivele pe care poate le știți și voi.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.