Nu mi-e frică de șoferi cum îmi este de pietoni. Pe bune! Săptămâna trecută s-a spart țeava de inapți în ale regulilor de circulație de bază. Mai rău decât asta este faptul că persoanele trecute de o vârstă respectabilă au fost în centrul atenției, gata de a fi luate pe capotă. Tudor Chirilă zicea într-un cântec:

Bătrâni trec strada prin locuri nemarcate, un fel de sport extrem la vârste-naintate.

Primul episod are loc la Unirii, exact pe colțul trotuarului din poza de mai sus. Pietonii nu stau la semafoarele celor 3 treceri de pietoni ca sa ajungă pe partea cu gura de Metrou M1 și trec direct printre mașini. Săptămâna trecută am văzut o doamnă alergând cu un copil în brațe, iar mașina din fața mea era în accelerare (tocmai plecasem de la semafor), cam în aceeași poziție cu BMW Seria 5 de mai sus. Frână, ABS, o cucoană speriată, ce îngheață în mijlocul intersecției și înjurături scoase printre dinți.

Al doilea episod se întâmplă în fiecare zi la intersecția Unirii cu Lucian Blaga. Semaforizarea se face în trei cicluri și de fiecare dată când se pune verde pentru cei care fac stânga din Unirii, pietonii avansează până la a treia bandă, așteptând ca mașinile să treacă. Problema e că unii, atinși în mod vizibil de senilitate, uită să se mai oprească la a treia bandă și traversează spre disperarea șoferilor care se chinuie să prindă verdele.

Idioți.