Fără atei în conducerea țării

Noaptea trecută am aflat că se discută intens pe tema excluderii ateilor din funcțiile de conducere. Mai exact vorbim de imposibilitatea acestora de a ocupa funcții de secretari de stat și miniștri. Motivul? La depunerea jurământului se rostește un “Așa să-mi ajute Dumnezeu”, propoziție în contradictoriu cu credința (sau lipsa ei) ateului.

Să ne întoarcem în timp, într-un 2009 în care Geoană semna pactul pentru România cu Boc, iar la finalul ceremoniei i-am văzut privirea pierdută în timp ce gângurea un “Doamne-ajută”. După patru ani vedem că Dumnezeu nu l-a ajutat deloc nici pe Geoană, nici pe Boc. De unde tragem niște concluzii.

Treaba politicianului nu e să se roage la Dumnezeu ca să nu dea piatră la următoarea furtună. De asta se ocupă băieții de pe Dealul Mitropoliei, că ei au niște pile la Tătel. Treaba politicianului / omului politic e să facă din România un loc prin care să te plimbi fără teama de a fi mâncat de câini. Asta e doar de început, că avem altele mult mai grave, gen 50% din populație fără canalizare.

A doua concluzie se leagă de măsura despre care se discută. Tind să cred că un om competent nu este influențat în decizii de propria credință. Așa că voi vota întotdeauna un ateu care știe să facă o autostradă cap-coadă. Asta dacă nu cumva politicienii de azi au un deal cu BOR-ul și întârzie construcțiile tocmai pentru a exporta niște material către sala de judecată înconjurată cu harpe.

Știrea e pe Realitatea.


Comments

2 responses to “Fără atei în conducerea țării”

  1. Madalina Avatar
    Madalina

    Romania, tara in care alegerea reprezentantilor nu depinde de capabilitati si integritate ci de nivelul de incredere pe care il pun intr-o entitate atotputernica de “colo sus”. Sincer, atat ne mai lipseste.

  2. LeMastaTrolla2014 Avatar
    LeMastaTrolla2014

    La cât de credincioasă e țara asta și câte biserici avem nu ne-a prea ajutat dumnezeul tău băi prietenaș.. Back to the dark ages!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.