A ieșit în spațiul public ideea că Facebook ar cam asculta despre ce vorbim pe lângă telefon, ca mai apoi să ne servească ad-uri targetate. Sună a conspirație de tinichea de aluminiu, iar Facebook neagă acuzațiile a mii de oameni care au devenit un pic mai paranoici decât de obicei.

Aș trece peste știrea asta în secunda doi, însă treaba asta mi s-a întâmplat undeva anul trecut. Mă aflam într-o discuție cu mai multe persoane și dintr-o dată mi-am adus aminte de un sistem de garaj subteran pentru o singură mașină. L-am menționat, n-am zăbovit mai mult de 2 minute pe subiect și am trecut la altele.

O zi mai târziu, Facebook îmi servea pe manșetă un ad cu același sistem pe care l-am menționat mai sus. Ca să fie clar: nu am accesat niciun site cu astfel de produse, nu am căutat nici măcar pe Google. Nici înainte de discuție, nici după.

Am trecut cu vederea episodul respectiv și mi-am zis că e o coincidență drăguță. Până astăzi. Motiv pentru care, aștept ca Facebook să mă targeteze de acum încolo cu oferte de tinichea de aluminiu.

via

Categories: ComunicareCotidiene

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

1 Comment

Și eu cred că Facebook îți ascultă microfonul. Inclusiv în România ⋆ revoblog.ro · October 30, 2017 at 16:23

[…] ce a apărut scandalul din America, am mai văzut întâmplări asemănătoare, inclusiv în România. Bineînțeles, este extrem de greu de dovedit că așa este. Dar știind istoricul Facebook, nu […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.