Experimentul “Social Media Detox”

Începând cu iOS 12, puteți vedea în ce aplicații petreceți cel mai mult timp. În cazul meu, Instagram și YouTube ocupă prima poziție. Cum nu sunt un influencer cu campanii (cum nu sunt un influencer punct), aplicațiile astea nu-mi aduc niciun beneficiu palpabil.

Așa că intru într-un “Social Media Detox”, pe modelul celui din clipul de mai jos. Dacă nu aveți timp să vă uitați la el, deși vă recomand să o faceți, iată ce presupune această decizie.

Dezinstalarea aplicațiilor de Social Media

Facebook, Facebook Messenger, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest, plus YouTube. Pe scurt, tot ce mănâncă timp. Cum nu stau toată ziua pe telefon, voi da log out și din browser-ul de pe laptop, astfel încât tentația să nu fie la un singur pas.

Da publicării de fotografii și statusuri

Comunicare unidirecțională prin Buffer. Am legat conturile de Instagram și Twitter, ca să mai vedeți ce postez. În rest, ideile mai complexe vor fi redate sub forma unor articole pe blog. Doar articolul ăsta va fi publicat pe Facebook, prin Hootsuite. Facebook nu mai permite publicarea postărilor pe profil prin servicii 3rd party. Prin IFTTT toate articolele se duc automat pe conturile de Twitter și LinkedIn.

Scopul

Tot acest proces are ca scop observarea eventualelor diferențe dintre o perioadă fără social media și una cu. Cât de atent sunt, cât de mult mă odihnesc, cât de mult îmi crește productivitatea.

30 de zile înseamnă un finish line pe 5 decembrie, caz în care îmi câștig meritat dulciurile lui Moș Nicolae. Iar dacă ai citit articolul până aici, e păcat să nu te uiți la clipul lui Matt:

Photo by Elijah O’Donnell on Unsplash


Comments

One response to “Experimentul “Social Media Detox””

  1. […] ziceam și în articolul în care anunțam că iau o pauză, iOS 12 permite monitorizarea timpului pe care îl pierzi cu telefonul. De la săptămână la […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.