Vorbesc despre X Factor.

Ce să alegem între doi comentatori isterici, care vin la pachet cu El Clasico și oportunitatea de a descoperi noi talente muzicale de pe la noi? Eu zic să le alegem pe amândouă, adică El Clasico pe mute și X Factor cu difuzoarele puțin deranjante pentru vecini.

E foarte fain să-i vezi pe Ronaldo și Messi cum dansează cu mingea la picior, în timp ce coloana sonoră e asigurată de băiatul ăsta. Pentru cinci minute fanul blau-grana din mine a lăsat stadionul Camp Nou și s-a mutat cu privirea pe stream-ul live Antena1. Acolo am dat de o problemă: dacă mai apar mulți care cântă bine s-ar putea ca juriul să aibă o misiune foarte grea… ceea ce le și doresc!

Revenind la fotbal aduc în discuție Balonul de Aur și întrebarea firească: Ronaldo sau Messi? Contează să ai sclipiri de geniu, caracter fair-play și respect pentru colegi. Sună cunoscut? Cam asta înseamnă și X Factor: sclipirea aia de-ți ține fanii aproape de ecran, fair-play față de cei cu care concurezi, trebuie să recunoști că unii sunt buni, poate chiar mai buni decât tine și automat să îi respecți. Toate astea se dovedesc printr-un examen oral.

Apoi urmează probele practice, galele live! Un fel de El Clasico în care toți îți sunt adversari, iar antrenorul tau împarte aceeași bancă cu tehnicienii oponenților tăi. Ciudat meci mai e X Factor, însă partea bună e că un om (sau poate un grup) va fi declarat cel mai bun, campionul! Și când te gândești că totul pornește de la un simplu examen oral…

Facem abstracție de cei trei examinatori/antrenori. Pentru voi cine a avut sclipirea pe care ați remarcat-o?