Categories
Muzica

Evenimentele de muzică electronică încotro?

Anul ăsta Summer Well și The Mission Dance Weekend s-au suprapus de toată frumusețea. Asta e una dintre problemele pe care organizatorii din România au mai întâlnit-o – pentru cine își mai aduce aminte de Rock The City vs. B’Estfest.

Apoi urmează discuția despre prețuri într-o țară în care chiriile cresc și o bere în Centrul Vechi ajunge și la 15 lei (la 0.33l, că ne permitem!). Anul ăsta The Mission Dance Weekend a avut un preț de 180 lei pentru ambele seri, iar Summer Well a costat 150 lei. În apărarea evenimentului de pe domeniile Știrbey, artiștii chemați au zdrăngănit live la niște instrumente, față de mâna de DJ care au strâns ceva lume la Năvodari.

Mai mult decât atât, am auzit că The Mission a dat liber fetelor pe plaja de la Hanul Piraților până la ora 23. Pe wall-ul meu de Facebook și Twitter am văzut oameni care se lăudau că au făcut rost de invitații pentru ambele evenimente. Și atunci stau și mă întreb cât de mult se strânge lațul de la an la an.

Pentru că nu mai e mult și ajungem la evenimente susținute exclusiv de sponsorizări și ce consumă lumea în timpul concertului/setului. Cu maxim 400 de bilete vândute.

4 replies on “Evenimentele de muzică electronică încotro?”

Apropo de bilete vandute vs. invitatii. Intr-adevar, sunt organizatori care se plang ca nu se cumpara bilete, insa prefera sa dea mii de bilete cu sutele. Pe de alta parte, probabil daca preturile biletelor n-ar mai fi atat de mari (la unele evenimente), lumea chiar ar da banii aia sa se simta bine. Cat timp vor exista zeci de concursuri si invitatii gratis, industria se va duce in jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.