Categories
Muzica

Evenimentele dance restrânse n-or să moară prea curând

Întotdeauna mi s-a părut amuzant să aud mari DJ că se simt la fel de bine atât pe stadion de mii de fani, cât și într-un club de 200 de persoane. Mă gândeam că e mișcare de PR, că dă bine la fanii care au fost lângă ei încă de la început. Adică ăia care au umplut primele cluburi. Credeam că vibe-ul special al clubului de mici dimensiuni e un bullshit invocat în mod gratuit. Petrecerea din weekend, având-ul pe Chicane cap de afiș, mi-a demonstrat contrariul.

Probabil că și o vară plină de festivaluri a contribuit la nevoia unui eveniment dance mai așezat, mai modest, dar cu aceeași porție de muzică bună. Spre deosebire de libertatea pe care un festival o oferă DJ-ului, un eveniment de genul celui petrecut la Promenada vinerea trecută l-a pus pe Chicane în fața unui public dornic de a-i auzi cele mai cunoscute piese. Și britanicul n-a dezamăgit.

A fost mixul perfect de energie și melodic. Spuneam pe Instagram că puțini DJ se pot lăuda cu propriul stil, fapt amintit și de Manafu într-o scurtă discuție pe care am avut-o în timpul setului. Chicane este unul dintre ei, unul dintre DJii care nu insistă cu Jesus-pose, nu dau comenzi prin microfon. Unul dintre DJii care te fac să dansezi nu cu fața la scenă, ci îndreptat către prietenii cu care ai venit să te distrezi. În final, unul dintre DJii care merită pe deplin un vot în Top 100 DJ.

Asta a fost atmosfera pe “Saltwater”, una dintre melodiile emblemă ale britanicului, în versiunea remixată de Kryder. Și așa a ținut-o până la finalul setului. Ce e de reținut în urma petrecerii de vineri este că Chicane, unul dintre cei mai cunoscuți DJ internaționali, a venit să pună muzică într-un mic mall din București. Pe cât de ciudat mi s-a părut înainte de a ajunge la eveniment, pe atât de normal mi se pare acum.

Cel mai mult mă bucur că Bucureștiul arată că are la dispoziție mici locuri în care fanii muzicii dance se pot distra într-o seară de vineri. Promenada a devenit cap de listă.

By Dan Pandrea

Content Editor. Copywriter. Pasionat de fotografie.

2 replies on “Evenimentele dance restrânse n-or să moară prea curând”

Yep, unul dintre putinile evenimente trance care se mai intampla pe la noi si il ratez cu succes 🙁 Mai sunt petrecerile TrancenDance, care se tin pe la Arene dar si acelea sunt foarte rare. Daca iti plac DJii cu personalitate, recomand boris berecha, stavroz si mai ales Satori cu mixuri live (de boiler room) 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.