Categories
Muzica

Este sondajul DJ Mag relevant?

Kaskade scrie pe Tumblr:

Voi ușura munca celor care nu au cinci minute la dispoziție pentru a citi totul și vor ceva SENZATIONAL, VEZI AICI:

Kaskade e nervos că n-a câștigat sondajul Top 100 DJ! Mătură cu DJ Mag pe Tumblr! E cu nervii la pământ! Folosește multe exclamații!

Pentru cei care mai pot citi în continuare: ar trebui să știți ceva.

DJ Mag va publica astăzi rezultatele Top 100. Drept urmare feed-urile de Twitter și Facebook se umplu cu afirmații cum că aș fi fost votat și că se speră la o poziție foarte bună în clasament.

Devin Lezama
Can’t wait to see your spot on the DJ mag top 100 tomorrow. Should I get the champagne and confetti ready? Dude you’ve worked so hard this year and it really shows 😉

Multumesc, Devin! Pe bune. Dar trebuie ca toată lumea să înțeleagă: nu îmi pasă.

@kaskade who cares about this djMag#100 your the the #1 MayorMcmaster just saying.
— GaGaLandia (@kylu90026) October 19, 2012

Asta nu înseamnă că nu sunt conectat cu fanii. Ba chiar aș putea spune că legătura cu aceștia este foarte importantă pentru mine. În vara care tocmai a trecut evenimentul din Staples Centre s-a ținut cu casa închisă și atunci am înțeles ceva: fanii au timp nu doar să apese pe un buton, ci și să arate că mă susțin prin a veni la evenimente. Mă susțin prin simplul fapt că mă ascultă, că îmi cumpără piesele, că dansează și că acceptă arta pe care eu o fac. Este îmbucurător! În schimb sunt în mare parte neimpresionat de un like de pe un monitor și de numărul cu care se multiplică sau de un sondaj îndoielnic, care nu are deloc legătura cu muzica.

RT @brunskii: My connection to @kaskade’s music is on anotha level
— Mike Oxlong (@adelynsays) October 19, 2012

De acord. Dar asta nu înseamnă că lucrurile pe care le vreau sunt mai bune, mai rele sau la fel precum cele ale altor artiști. Premiile și distincțiile sunt încântătoare. Este foarte tare să fii apreciat de colegi și fani, iar dacă poziția într-un clasament de popularitate/ truc de marketing îți stinge setea atunci dă-o pe gât.

Deși chiar apreciez oamenii care își rup din timpul lor pentru a mă vota, ar fi bine dacă aceștia și-ar petrece timpul în alt mod. Tipul ăsta de competiție, sondaj, premiere etc nu mă interesează. Nu mă ține banda să promovez un eveniment ce umflă traficul pe site-uri și pagini Facebook. Cu toate că onestitatea sistemului de votare nu a fost niciodată demonstrată, întrebarea importantă și destul de jenantă este: are nevoie muzica dance electronică de un Rege și o Regină a balului? În liceu n-am concurat pentru așa ceva și nici măcar acum n-o voi face.

_________________________________

Kaskade, Ryan Raddon pe numele său, este un DJ și producător de muzică din America. Anul acesta poziția sa din Top 100 DJ Mag este pe locul 30, la fel ca anul trecut. Cel mai recent album, Fire and Ice, a fost lansat la finalul anului 2011:

foto via

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.