Elon Musk devine un jeg tot mai mare

Noul proprietar Twitter a zis niște chestii despre Apple și simt nevoia să subliniez două lucruri.

Primul:

Întrebarea din primul tweet îl pune pe Musk în rândul tuturor extremiștilor care s-au folosit de o platformă pentru a câștiga popularitate și pentru a radicaliza masele. Îmi aduce aminte de cartea pe care Cartman a scris-o despre Wendy:

I-au atras atenția câțiva că decizia de a băga bani în ceva nu are nicio legătură cu conceptul de liberă exprimare. Degeaba, Apple a fost în Trending pe motiv că nu acceptă libera exprimare.

Al doilea:

WOW! O taxă secretă de 30%? Nu se poate așa ceva, cetățeni! Puneți mâna pe furci, topoare și torțe și haideți să rupem niște capete în Cupertino!

Numai că taxa de 30% nu e un secret pentru nimeni. Steve Jobs a anunțat App Store-ul în 2008 și chiar în timpul prezentării a zis de schema 70/30.

Mare secret, nu?

Și ca să nu ziceți că sunt fanboy și că iau apărarea Apple, iată doar câteva dintre lucrurile pe care Musk le putea folosi ca muniție împotriva Apple:

Numai că toate chestiile astea sunt prea complicate pentru publicul larg. Masele se isterizează mai repede în urma unor concepte precum libertatea de exprimare și taxe secrete. Și Musk o știe, de-aia e un jeg.

Photo by Brett Jordan on Unsplash

2 Comments

  1. Omu’ e atât de idiot încât nu știe faptul că 30% este comisionul standard, Google, Steam, Xbox, PlayStation etc, au același comision.

    YouTube are un comision de 55%, ai auzit vreun YouTuber să se plângă? Nici eu! 🙂

    Problema e că sunt mulți idioți care îl divinizează.

    Oricum dacă Apple scoate Twitter din App Store sunt sigur ca și Google îi urmează și e cam PA!

    • Asta cu “dacă Apple scoate Twitter din App Store” nu prea o cred. Din câte am citit, informația vine dintr-o singură parte și cred că e folosită doar pentru a victimiza gratuit Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.