Eddie Redmayne merită Oscarul

scris de

in

Trei motive stau la baza titlului de mai sus și toate se bazează pe cele trei filme în care l-am văzut jucând.

Les Miserables

Les Miserables e filmul ăla la care te-ai prins prea târziu că totul o să fie o lungă melodie. Oricât de mult o arzi pe cultură, filmul a ținut o veșnicie, însă a generat niște certitudini: Anne Hathaway și Amanda Seyfried știu să cânte, Russell Crowe mai bine rămânea la cântat blues și Eddie Redmayne apărea pe radar cu o voce și un rol determinante pentru cariera sa.

The Theory of Everything

Nu cu mult timp în urmă am văzut American Sniper, film care se bate la Oscar cu The Theory of Everything. Singura legătură între Bradley Cooper și Eddie Redmayne e personajul real pe care îl interpretează fiecare. Complexitatea personajului lui Redmayne (Stephen Hawking) o eclipsează total pe cea a lui Cooper. Din informațiile pe care le-am adunat, Redmayne a avut o singură întâlnire cu Hawking, performanța sa fiind bazată pe cele 4 luni în care a vizitat un centru de oameni cu aceeași boală de care suferă ultimul și de memorarea ordinii în care mușchii acestuia au cedat pe parcursul vieții.

Rolul său a fost atât de reușit, încât Hawking însuși a declarat că, preț de câteva momente, credea că se vede în oglindă.

Jupiter Ascending

Știu, unii dintre voi l-au văzut, alții au citit review-urile care l-au aruncat la gunoi, dar Jupiter Ascending are două chestii bune: artwork-ul și personajul negativ. De artwork s-au ocupat frații Wachowski, personajul negativ intrând în sarcina lui Redmayne.

În ultima vreme am avut parte de antagoniști nu prea bine creionați și performanța lui Redmayne mă face să cred că încă există oameni care se distrează luând-o un pic razna în fața camerei. În Jupiter Ascending vedem un Redmayne cu o voce care prevestește boli grave ale gâtului și momente de furie ce anunță vizite cu happy ending în Obregia.

Partea mișto cu personajul lui Redmayne ține și de banalitatea lui Channing Tatum și a Milei 21 Kunis. Ultimii doi îmi aduc aminte de Terminator 2: el știe să rupă capete, e limitat la sentiment și ea e exact ca puștiul ăla care nu știa ce se întâmplă cu el. Redmayne te ține un pic în suspans, chit că e genul de personaj negativ care nu dă bine cu o armă în mână.

Înainte de Oscaruri

Din păcate criticii care au dat de pământ cu Jupiter Ascending l-au luat și pe Redmayne în vizor și mulți se întreabă dacă nu cumva Jupiter Ascending (care a fost amânat din iunie până acum) i-au anulat șansele de a câștiga un Oscar pentru cel mai bun actor. Eu sper că nu.


Comments

One response to “Eddie Redmayne merită Oscarul”

  1. […] într-un fel atât de bun încât eu cred că merită Oscar-ul pentru care este nominalizat. Înțeleg de la Dan că Redmayne și Hawking s-au văzut doar o singură dată și Eddie a învățat cum te schimbă […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.