Lansarea Opel Crossland X în România, cu doar două nivele de echipare a stârnit ceva curiozități. Cred că mutatul catrafuselor în curtea francezilor de la PSA a dus la servirea informațiilor cu porția. În orice caz, avem două noi echipări pentru Opel Crossland X. Păcat că nici de data asta nu am toate informațiile.

Opel Crossland X Selection

Dacă echiparea Enjoy, la €12.920, este prea scumpă, Opel a mai scos ceva dotări pentru a oferi modelul Crossland X în echiparea Selection. Fără aer condiționat, fără sistem multimedia, fără comenzi pe volan și fără Opel OnStar. Informațiile sunt în broșură, dar nu și în lista de prețuri. Motiv pentru care nu știu cât costă cel mai ieftin Crossland X.

Totuși, o plasare la nivelul prețului de €12.000 și volumul pe care îl primești odată cu mașina asta face din Crossland o alternativă mult mai decentă decât un Duster.

Opel Crossland X Ultimate

Este varianta “full fără piele” a celor de la Opel. Față de varianta Innovation, Ultimate aduce niște chestii mișto în peisaj: lumini LED pe față și pe spate, sistem multimedia cu navigație și ecran de 8″ (7″ în mod normal), mai multe boxe, Opel OnStar pentru 3 ani (1 an în mod normal), frânare automată la viteze mici, jante de 17″ (față de 16″) și head-up display.

Lista este mai lungă, dar măcar Opel a rezervat echiparea Ultimate doar câteva versiuni de motoare. Cel mai accesibil model vine cu motorul pe benzină, de 130 de cai, la €19.070. Varianta automată, de 110 cai, ajunge la €20.250. Diesel-urile pornesc de la €19.670. În continuare nu există variantă cu cutie automată.

Lista de prețuri e aici. Broșura e aici.