Work from home are și dezavantaje. Câteva zile petrecute în Sinaia au mai spart din monotonie. Ideea a fost simplă: lucrăm normal în timpul zilei, iar seara ne plimbăm prin stațiune.

E mișto să stai pe balcon, să nu te topești din cauza căldurii și să vezi muntele atunci când ridici privirea din laptop.

Vederea din balcon. Panoramă 180 de grade
Vederea de la balcon. Detaliu

Cât privește stațiunea în sine, Sinaia arată un pic mai bine decât îmi aduceam aminte. Zona centrală e aranjată, parcul Dimitrie Ghica e drăguț, iar clădirile (cel puțin cele pe care le-am văzut) au fațadele ok. Nu e totul perfect (parcarea în care am lăsat mașina era pur și simplu un teren cu o gheretă în punctul de acces), dar măcar nu e prăfuit ca Buzăul.

Hotel Caraiman
Casino Sinaia

Că am intrat în campanie electorală, sper ca următorul primar să rezolve două probleme. Prima e instalarea unor semafoare inteligente pe Bulevardul Carol I. Sunt multe treceri de pietoni, se formează cozi, se emană mai multe noxe, se creează mai mulți nervi. 60 de secunde pentru mașini, 20 pentru pietoni și atmosfera ar fi un pic mai plăcută.

A doua problemă sunt câinii comunitari. Sunt peste tot. I-am văzut și pe străduțele rezidențiale, și în zona centrală. Niște oameni din administrație, deschiși la minte ar face o campanie națională pentru adopția unui câine regal, că tot e Peleșul acolo.

Castelul Peleș. Fotografie obligatorie
La cota 1400

În rest, Sinaia este o idee bună dacă vreți să vă petreceți câteva zile departe de apartamentul în care ați muncit în ultimele 5 luni. Dacă aveți posibilitatea, evitați drumul în zilele aglomerate. Noi am plecat miercuri și am mers ok, mai puțin în zona Comarnicului, unde am stat vreo 5 minute. Ne-am întors sâmbătă. La ora 12, coada de dinainte de Rompetrolul de la Comarnic (pe urcare) era deja de peste 6 kilometri.

PS: Zona Peleșului are nevoie de niște pietrari pricepuți.