Drumul București – Cluj – București e crunt

M-am întors de la Untold. La dus am fost pe Valea Oltului, la întors am încercat varianta Târgu Mureș – Brașov. Ambele sunt crunte. Le iau pe rând.

Se stă în coloană la Dedulești, unde se circulă alternativ. Prima dată am trecut pe acolo în luna mai, iar lucrările nu par a fi aproape de sfârșit. Se stă în coloană de la Boița până la rondul DN7-DN1. Întregul segment dintre Sebeș și Aiud este o dovadă că statului chiar îi face plăcere să ți-o tragă ori de câte ori ai de gând să îți folosești mașina.

Varianta pe Târgu Mureș, Brașov. Prima durere e la Luduș, a doua e între Hoghiz și Măieruș, unde se lucrează pe carosabil, deci tot circulat alternativ. Însă cea mai mare problemă e zona Predeal – Bușteni. Asta a fost ieri, într-o zi de luni, cu trafic lejer. Coada a ținut de la intrare în Predeal, până la Penny Market-ul din Bușteni. N-au fost lucrări, doar întreruperi de treceri de pietoni și șoferi care făceau stânga. Astea au prelungit drumul cu peste o oră. Singura misiune a primarilor celor două localități este să facă o variantă ocolitoare. Cei care promit orice altceva merită un șut în fund. CNAIR-ul demonstrează încă o dată că este populat de retardați, întrucât varianta ocolitoare din Sinaia trebuie să dea prioritate celor care intră și ies din oraș.

Istoricul Waze îmi arată 9 ore de condus pe varianta Valea Oltului, computerul de bord mi-a arătat 8 ore și jumătate la întors, pe Valea Prahovei. Practic am pierdut o întreagă zi în care puteam să fac orice altceva decât să înjur CNAIR.-ul.

Autostrada A3 ar trebui să lege Bucureștiul de Cluj-Napoca. Sunt 456 de kilometri între rondul de la Strada Gherghiței, București, până la intrarea în Gilău. Dintre aceștia, doar vreo 126 sunt în regim de autostradă. Adică aproape un sfert în 30 de ani de planuri, studii și promisiuni. La o viteză medie de nici 120 km/h, am ajunge la Untold în 4 ore.

3 Comments

  1. Cozmin Vasile

    August 6, 2019 at 12:30

    In 2017, in duminica ultimei zile de Untold am facut 11 ore. 1h 30 am stat pe Valea Oltului, pe loc, in coada de 40 km, din cauza unui accident grav. Am intors si incercat prin Brasov – Unde la 9 seara era trafic static pe DN1 asa ca am ajuns la 1 noaptea acasa. Practic poti iesi mai ieftin si mai lejer mergand cu avionul la fetivaluri in Germania sau Olanda decat sa iti omori nervi pe drumurile noastre.

  2. Păi da, dar dacă ai ajunge în 4 ore, despre ce ai mai scrie pe blog? 😕

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.