5 lucruri care mi-au atras atenția în 15 minute de condus noul Nissan Micra

scris de

in

Timp de niște mulți ani, Nissan Micra a fost covrigul mașinilor de clasă mică: fără niciun gust, dar capabil să satisfacă o nevoie de bază. Cei care vor urca în noul Micra vor avea aceeași senzație ca atunci când au trecut de la telefon la smartphone. În 15 minute de condus noul Nissan Micra, am observat următoarele lucruri:

Se bate cu SEAT Ibiza în topul celor mai bine desenate modele de clasă mică

Atât la exterior, cât și la interior. Are linii agresive și, totodată fluide, iar elementele din interior au logică în așezarea lor. Parbrizul este foarte înclinat și dă senzația că ești într-o sportivă. Oglinzile laterale sunt un pic prea înalte și prea înguste pentru gustul meu. Interiorul pare bine bătut în cuie.

Silențioasă în oraș

Mi-aș dori să fie așa și în afara lui. Cu aerul condiționat pornit și radioul în surdină, n-am auzit motorul în 3 cilindri și 90CP (același pe care îl găsim și pe Dacii). Singurul indiciu că mașina are un motor sub capotă este trepidația ușoară simțită în schimbătorul ce se ocupă de cele 5 viteze. Am rezerve legate de nivelul de zgomot la viteză de autostradă.

Echipament cât să te saturi

Modelul pe care l-am testat avea di tăti pe el. Cameră pentru garare cu spatele ce include sistemul bird’s eye view, atenționare la călcarea liniilor de pe șosea, sistem de frânare de urgență, cruise control, boxe Bose în tetiere, tapițerie din piele, plus altele pe care le găsiți în broșură. La o adică, dacă vă ține buzunarul, puteți să aruncați multe opționale pe ea.

nissan micra

Mici greșeli

Deși mașina testată era pe la vreo €17.000, geamurile din spate erau acționate de niște bețe rotative ciudate. Portbagajul nu are podea falsă, la linie cu bancheta rabatabilă. Hărțile de pe navigație se actualizează o dată pe an, contra sumei de €100 + TVA.

Dacă sunteți obsedați de dimensiunea portbagajului, aceasta nu impresionează. La 300 de litri, e mai mare decât bătrânul Polo, Mazda 2, Yaris, dar mai mic decât Fabia (330 litri) și noul Ibiza (355 litri). Asta nu intră la greșeli, dar am zis că merită menționat.

Livrări din august

Dacă mergeți acum la dealer și vă construiți propriul Micra, este foarte posibil să-l aveți la scară din luna august.

Nissan s-a prins că mașinile din clasa mică merg bine cu customizarea, așa că au pregătit câteva combinații de culoare, plus accesorii cât să vă asigurați că aveți un Micra unic.

nissan micra

Ah, dacă v-ați speriat rău cu ăia €17.000 pe care i-am menționat mai sus, aflați că versiunea de bază pornește de la €12.000. Include aer condiționat, radio cu CD, USB, intrare auxiliară și Bluetooth, geamuri față și oglinzi electrice și asistență la pornirea din rampă. Nu primiți motorul pe care l-am testat eu, ci o versiune de 1 litru și 70 cai.

Dacă și asta vi se pare mult, versiunea asta, pe numele ei Visia, intră în campania Rabla la prețul de €9500.

 


Comments

One response to “5 lucruri care mi-au atras atenția în 15 minute de condus noul Nissan Micra”

  1. […] linii de Zoe ca balsam. S-ar putea să fie cel mai bine desenat model din clasa sa, poate doar Nissan Micra să-l provoace în anumite […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.