Două probleme cu Facebook Live

Am aruncat o privire pe harta Facebook Live și deocamdată lucrurile sunt subțiri. Însă, ca orice funcție aflată la început, trebuie ca niște oameni cu influență să apară în mod regulat pe platformă pentru a transmite microbul și celorlalți. Iar asta ridică două probleme pentru viitor.

Prima dintre ele ține de tot ceea ce înseamnă drepturi de autor. Cum Facebook este foarte ardelean în a da jos clipurile furate, am serioase dubii că transmisiile live vor fi administrate altfel. Că tot vorbesc despre filmele cu super-eroi, ar fi nasol să vezi în feed că cineva transmite de la premieră. Pe lângă încălcarea drepturilor de autor, prietenii din listă vor avea falsa impresie că experiența vizionării filmului va fi la fel cu cea din sala de cinema, când realitatea va oferi fix opusul. Sau că ar economisi niște bani, când unele filme merită pe deplin costul unui bilet.

A doua chestie ține de segmentul celor care transmit live. O pondere importantă a acestora este formată din adolescenți. Prin transmisiile live, aceștia pot deveni vulnerabili în fața celor care le vor răul. De la băiețași care îi așteaptă după ore să le rupă picioarele, până la nebuni cu gânduri și mai bolnave. Au fost deja prea multe întâmplări cu oameni ce postau prea des pentru binele lor. Transmisiile live ar ușura mult munca unor oameni.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.