Două filme: The Amazing Spider-Man 2 și Her

scris de

in

Weekend-ul trecut a însemnat o porție dublă de filme: unul proaspăt ieșit din cuptorul Sony, celălalt mai vechi, dar interesant la prima vedere. Despre The Amazing Spider-Man 2:

Extraordinar de mult CGI, dar de o foarte bună calitate. Jamie Foxx arată că poate să joace un personaj negativ: un electrician (mă rog, mult mai potent decât Doreii noștri) cu probleme la mansardă, căruia îi sare siguranța când își capătă puterile. Cred că e antagonistul cu setul cel mai impresionant de puteri.

Din păcate ceilalți doi băieți răi din trailer nu prea stau în costumele lor, pentru ei pregătindu-se partea a 3-a, ce va ieși în 2016. Pe lângă toate bătăile din film, Peter Parker încearcă să afle ce s-a întâmplat cu părinții lui, să o țină în siguranță pe Gwen Stacey și să își spele singur rufele.

Sunt câteva situații care nu mă dau pe spate pe parcursul filmului, dar The Amazing Spider-Man 2 merită, mai ales că Andrew Garfield și Emma Stone sunt un cuplu mult mai reușit pe ecran decât Maguire și Dunst.

Al doilea film văzut în weekend este Her. Da, ideea este originală, merită cele două ore și mă face să îmi pun niște întrebări serioase în legătură cu interacțiunea interumană. O să las și niște spoilere aici (așa că închide tab-ul dacă vrei să vezi filmul), pentru că sunt niște întrebări de bun simț despre societatea în care trăiește Theodore, principalul personaj:

  • Ce companie întreagă la minte face un sistem de operare care să interacționeze cu altele la modul deranjant de uman?
  • De ce un sistem de operare poate să trimită mesaje fără a cere permisiunea proprietarului?
  • În finalul filmului aflăm că Samantha, sistemul de operare, decide să plece cu celelalte sisteme. Unde? Nu am priceput. În acest caz nu este normal ca Theodore să sune la ANPC-ul lor și să își ceară banii înapoi?
  • Și dacă tot am ajuns aici: dacă mulți oameni au rămas fără sistem de operare din senin, nu-i așa că respectiva companie ar cam trebui să dea faliment?
  • Și o întrebare care nu îmi aparține: de ce toți bărbații din film au pantalonii cu o talie foarte înaltă?


Comments

One response to “Două filme: The Amazing Spider-Man 2 și Her”

  1. Ca si barbat imi e rusine sa recunosc ca am vazut filmul her, insa cat timp nu esti un adevarat fan al actiunii si aventuri sunt slabe sanse sa iti placa acest film daca esti barbat…
    Insa na ,acum depinde si in ce conditii il vezi:)), eu nu m-as uita cu prietena la filmul asta:)), nu de alta dar cred ca mi-ar bate calculatorul dupa ce il vede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.