Categories
Cotidiene

Două exemple de educație cu forța

Tot zic de ceva timp că noi merităm să fim educați numai cu bățul, că așa băgăm la cap. Case and point: parcarea Pipera Plaza (Voluntari).

Acolo e un Lidl și alte magazine mai măricele: un Jysk, Deichmann, PetMag, un World Class, o spălătorie auto și un food court. În ultimele 3 luni, parcarea era arhiplină, cu lăsat mașini pe căi de acces, tot tacâmul. De vreo două săptămâni, proprietarii mall-ului au început să pună în geam avertizări de amendă și ulterior să blocheze roți. Rezultatul? Nicio mașină parcată pe alei și locuri libere din plin pentru cei care vor să vină la cumpărături.

Al doilea exemplu e in the making: se montează bariere de acces la Veranda Mall. Deja îi aud pe unii cum scâncesc, la fel cum s-au plâns de nenorociții de la Mega Mall. Problema e că acolo sunt niște mașini peste care s-a așezat praful. Un Jaguar, un Porsche de săraci și alte modele care pur și simplu ocupă locuri de pomană.

Cu toate astea, cei care locuiesc lângă Veranda Mall și care parchează noaptea acolo vor trebui să se descurce. Sau să facă presiuni la primărie pentru niște locuri de parcat. Care o fi mai ușor…

Photo by John Matychuk on Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.