Categories
Tech

DJI Mavic Mini: firmware nou ce aduce expunere manuală în video, plus alte funcții tari

Versiunea v01.00.0500 este prima ce poate fi considerată majoră pentru DJI Mavic Mini și arată că producătorul ascultă de utilizatorii săi. Firmware-ul lansat pe 23 aprilie 2020 aduce următoarele:

  • Expunere manuală în modul video;
  • Filmare la 24fps pentru modul 2.7K și 24/48fps pentru modul 1080p;
  • White Balance ajustabil manual;
  • Viteză mai mare de transfer a fotografiilor și clipurilor între dronă și telefon;
  • Stabilitate îmbunătățită a zborului în anumite situații;
  • Adăugarea ajustării frecvenței de operare în Ucraina;
  • Performanță îmbunătățită a telecomenzii. Calibrarea poate fi necesară după instalarea noului firmware.

Pentru toate acestea aveți nevoie de versiunea v1.0.8 a aplicației DJI Fly. Aceasta a apărut în urmă cu câteva săptămâni, deci ar trebui să o aveți deja instalată. Dintre funcțiile de mai sus, am testat succint expunerea manuală în video și vitezele de transfer.

Pe scurt, înregistrarea video capătă două moduri: Automatic și Manual. În cel din urmă sunt adăugate funcțiile de reglare Shutter Speed și ISO. Asta înseamnă că filtrele ND devin o alegere rațională pentru folosirea unui DJI Mavic Mini. Pentru efectul cinematic al filmării pe timp de zi la 24fps, iată ce poate face un filtru ND:

În ceea ce privește viteza de transfer între dronă și telefon, am vești bune. Aceasta a crescut de la 2.5 MB/s, până la 3.5MB/S, deci cu 40%. Am făcut și un test: 10 fotografii au nevoie de 19.8 secunde, față de 27.3 secunde pe vechiul firmware. Clipul de mai sus, filmat la 24 fps și rezoluție 2.7K a avut nevoie de 27 de secunde pentru a ajunge în telefon.

Așadar, DJI a făcut o treabă bună cu noul firmware. Un alt lucru pe care sper să-l adauge în viitorul apropiat este fotografierea în modul bracketing.

PS: Filtrele ND pentru DJI Mavic Mini sunt vreo 30 de lire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.