Versiunea v01.00.0500 este prima ce poate fi considerată majoră pentru DJI Mavic Mini și arată că producătorul ascultă de utilizatorii săi. Firmware-ul lansat pe 23 aprilie 2020 aduce următoarele:

  • Expunere manuală în modul video;
  • Filmare la 24fps pentru modul 2.7K și 24/48fps pentru modul 1080p;
  • White Balance ajustabil manual;
  • Viteză mai mare de transfer a fotografiilor și clipurilor între dronă și telefon;
  • Stabilitate îmbunătățită a zborului în anumite situații;
  • Adăugarea ajustării frecvenței de operare în Ucraina;
  • Performanță îmbunătățită a telecomenzii. Calibrarea poate fi necesară după instalarea noului firmware.

Pentru toate acestea aveți nevoie de versiunea v1.0.8 a aplicației DJI Fly. Aceasta a apărut în urmă cu câteva săptămâni, deci ar trebui să o aveți deja instalată. Dintre funcțiile de mai sus, am testat succint expunerea manuală în video și vitezele de transfer.

Pe scurt, înregistrarea video capătă două moduri: Automatic și Manual. În cel din urmă sunt adăugate funcțiile de reglare Shutter Speed și ISO. Asta înseamnă că filtrele ND devin o alegere rațională pentru folosirea unui DJI Mavic Mini. Pentru efectul cinematic al filmării pe timp de zi la 24fps, iată ce poate face un filtru ND:

În ceea ce privește viteza de transfer între dronă și telefon, am vești bune. Aceasta a crescut de la 2.5 MB/s, până la 3.5MB/S, deci cu 40%. Am făcut și un test: 10 fotografii au nevoie de 19.8 secunde, față de 27.3 secunde pe vechiul firmware. Clipul de mai sus, filmat la 24 fps și rezoluție 2.7K a avut nevoie de 27 de secunde pentru a ajunge în telefon.

Așadar, DJI a făcut o treabă bună cu noul firmware. Un alt lucru pe care sper să-l adauge în viitorul apropiat este fotografierea în modul bracketing.

PS: Filtrele ND pentru DJI Mavic Mini sunt vreo 30 de lire.