DJI Mavic 3 Pro urmează să fie lansat (cel mai probabil) în această toamnă. Pentru cei care așteptau următorul vârf de gamă Mavic, primele specificații, relatate de DroneDJ, arată că DJI n-a stat degeaba.

Camera

Drona va fi echipată cu două obiective:

  • Telephoto cu unghi de vizualizare de 15 de grade, diafragmă maximă de f/4.4 și distanță minimă de focalizare de 3 metri;
  • Wide cu unghi de vizualizare de 84 de grade, diafragmă cuprinsă între f/2.8 și f11 și distanță minimă de focalizare de 1 metru.

Dacă unghiul de vizualizare de 84 de grade înseamnă un obiectiv de 24mm, cel de 15 grade ar însemna că DJI a pus și un obiectiv de aproximativ 160mm, ceea ce sună incredibil.

Posesorii vor fotografia la 20 megapixeli și filma la rezoluție maximă 5.2K. Cei 20 de megapixeli indică tot un senzor de 1″.

Camera telephoto va avea un senzor 1/2″, de 12 megapixeli. Camera wide va avea un senzor 4/3 (adică ce găsiți pe aparatele mirrorless Olympus) și rezoluție de 20 megapixeli. HUGE!

Greutate și autonomie

DJI Mavic 2 Pro a impresionat prin autonomia de 30 de minute. Urmașul său va putea ține în aer cele 920 de grame cel mult 46 de minute (condiții fără vânt, deplasare la 25 km/h).

Mavic 3 Pro va fi înțesat de senzori care vor împiedica ciocnirea de obstacole și va veni însoțit de noua generație de controller.

Zvonurile indică și apariția unui Smart Controller V2, cu ecran Full HD, 1000 nits, capacitate de a transmite semnal video clar până la 15 kilometri și autonomie de vreo 5 ore.

Versiuni și preț

DJI Mavic 3 Pro va fi disponibil în trei versiuni: standard, Fly More Combo și Cine Premium Combo. Dacă primele două sunt deja cunoscute, Cine Premium Combo este o noutate.

Marea diferență constă în includerea unui SSD ca spațiu de stocare, în locul clasicului card microSD. Odată cu acesta, posesorii Cine Premium Combo vor primi și un cablu cu care vor putea transfera la viteze de până la 1 Gb/s.

Versiunea standard va costa $1699. Pentru celelalte două încă nu avem preț, dar se zvonește că Cine Premium Combo se va învârti în jurul valorii de $2500.

Gânduri de final

În acest moment, DJI Mavic Air 2S oferă 95% din ceea ce un Mavic 2 Pro este capabil. Mă bucur că DJI arată că are unde să ducă următoarea generație de Mavic Pro. Indiferent de versiune, Mavic 3 Pro va avea un preț care va stârni controverse în rândul celor care cred că dronele sunt niște jucării care filmează. Atât timp cât jucăria asta va zbura până la 46 de minute, va înregistra video 5.2K pe SSD și va avea două obiective la bord, cu siguranță va avea priză la public.

Și mai avem atât de multe de aflat despre DJI Mavic 3 Pro. Pe 15 noiembrie le vom ști pe toate.

Mai multe informații și imagini la DroneDJ.