Unele nu sunt o surpriză, altele arată o ambiție fantastică.

Săptămâna aceasta, Disney a ținut un eveniment prin care și-a anunțat planurile pentru toate entitățile de divertisment pe care le deține. Marvel este una dintre ele, iar fanii nu se vor plictisi în următorii ani.

Seriale*

Serialele Marvel vor continua povestea MCU a filmelor. Primul este WandaVision și va debuta pe 15 ianuarie.

Pe 19 martie, The Falcon & The Winter Soldier arată o lume în care Captain America a ieșit la pensie. Producția a fost întreruptă de pandemie, motiv pentru care debutul a întârziat mai bine de jumătate de an. Din fericire, au dus la capăt cele 6 episoade.

Una dintre cele mai mari întrebări după Avengers: Endgame a fost “Ce s-a întâmplat cu Loki?”. Serialul va oferi răspunsul. Va fi disponibil pe același Disney+, din vară. Sunt curios cât de bun va fi Owen Wilson.

Alte întrebări pe care fanii și le-au pus: ce s-ar fi întâmplat dacă Peggy Carter ar fi primit serul, nu Steve Rogers; ce s-ar fi întâmplat dacă Yondu l-ar fi răpit pe T’Challa, nu pe Peter Quill? Seria animată “What If…” va aduce în prim plan universurile paralele, iar naratorul va fi Jeffrey Wright (Westworld).

Kamala Khan va veni și ea pe Disney+ în propriul serial: Ms. Marvel. Este vorba de o puștoaică care, dacă numele nu era de ajuns, o idolatrizează pe Carol Danvers. Vedem care-i treaba cu ea la final de 2021.

Ultimul serial care este programat să apară în 2021 (deși cred că o să-l vedem abia în 2022) este Hawkeye. Povestea este despre predarea ștafetei de Clint Barton către Kate Bishop, jucată de Hailee Steinfeld (Bumblebee). Episoadele se filmează chiar acum, deci nu avem materiale video. Dar avem câteva fotografii. Asta e una dintre ele:

Pentru 2022 and beyond Disney+ pregătește următoarele:

 • Moon Knight. Deocamdată nu se știe foarte mult despre poveste, însă Oscar Isaac va avea rolul principal;
 • She-Hulk. Atunci când eroii au nevoie de un avocat, Jennifer Walters este soluția. În benzile desenate, personajul principal este înrudită cu Bruce Banner (văr) și capătă aceleași puteri în urma unei transfuzii de sânge. Vedem dacă va fi cazul și pe Disney+. Mark Ruffalo va apărea în serial;
 • Secret Invasion. Multă lume a fost dezamăgită când filmul Captain Marvel a făcut din skrulls băieți buni. Secret Wars va îndrepta acest lucru, inspirându-se direct din benzile desenate. Samuel L. Jackson și Ben Mendelsohn își vor păstra rolurile;
 • Ironheart. Se află în fază incipientă. O puștoaică face o armură la fel de avansată precum cea a lui Iron Man. Și trece la treabă;
 • Armor Wars. În primul Iron Man, am văzut ce se întâmplă când tehnologia Stark ajunge pe mâinile cui nu trebuie. Serialul va intra în detalii și îl va avea în rol principal pe Don Cheadle (War Machine);
 • I Am Groot. O animație drăguță, care cel mai probabil va vinde foarte multe jucării.

*”Seriale” este mult spus. Deocamdată, toate titlurile de mai sus se încadrează în categoria mini-serii (6-8 episoade).

Filme

Pentru că 2020 a fost un an ratat pentru filmele de cinematograf, 2021 se anunță foarte plin. Este pentru prima dată când vom avea (teoretic) 5 filme Marvel lansate într-un an!

Black Widow va fi primul și, dacă vaccinul își face treaba, îl vom vedea în cinematografe începând cu 7 mai, cu un an mai târziu decât data inițială de lansare.

La aproape 2 luni distanță, pe 9 iulie, Shang Chi and the Legend of the Ten Rings va aduce o doză serioasă de kung-fu în Universul Cinematic Marvel. Cel mai probabil îi va satisface și pe cei dezamăgiți de The Mandarin din Iron Man 3. Nu avem trailer.

Pe 5 noiembrie, The Eternals va oferi o nouă dimensiune cosmică a universului cinematic. Multă lume nu prea știe de ei, dar nici de Guardians of the Galaxy nu se știa acum ceva ani și uite cât de bine au ajuns! În orice caz, faptul că Angelina Jolie, Selma Hayek, Richard Madden și Kit Harrington joacă în el ar trebui să vă facă curioși.

Spider-Man nu este creat de studiourile Marvel (e în curtea Sony), însă face parte din universul cinematic. Al treilea film va apărea în cinematografe pe 17 decembrie. Kevin Feige a confirmat că Peter Parker va interacționa cu Doctor Strange și că va afla pe pielea lui ce înseamnă multivers. De unde și zvonurile că Tobey Maguire, Andrew Garfield, Kirsten Dunst, Emma Stone și Alfred Molina vor avea cel puțin o apariție în film.

Și dacă tot suntem în curtea Sony, e cazul să îl aducem în discuție și Morbius, filmul în care Jared Leto mai bagă o fisă la aparatul cu super-eroi. Este programat să apară în cinematografe pe 21 martie, deși s-ar putea să fie prea din scurt pentru a avea succesul dorit.

În 2022, calendarul arată în felul următor:

 • Doctor Strange in the Multiverse of Madness – 25 martie 2022;
 • Thor: Love and Thunder – 6 mai 2022;
 • Black Panther 2 – 8 iulie 2022;
 • Captain Marvel 2 – 11 noiembrie 2022;

Nu avem date certe pentru filmele care apar din 2023 încolo, însă Marvel lucrează la ele:

 • Blade – Mahershala Ali în rol principal;
 • Deadpool 3;
 • Ant-Man and The Wasp: Quantumania;
 • Guardians of the Galaxy Vol 3. Aici se va face și un Christmas Special. Sună ciudat, dar m-a făcut foarte curios;

Singurul lucru pe care trebuie să-l facem este să ne facem vaccinul și să le vedem la cinema.