Preiau de la Zoso știrea apariției pe bune a produselor Beats by Dre în România. Citisem mai demult că niște tipi își luaseră țepe cu niște căști ieftine care s-au dus în primele săptămâni de utilizare, la fel ca tipul de la Unirii pe care l-am văzut săptămâna trecută cu o pereche Monster Beats bandajate cu cea mai ieftină bandă izolieră.

Problema unor astfel de căști e prețul. La un momentdat s-a iscat o discuție între producătorii de muzică electronică de pe Twitter și concluzia a fost că poți găsi produse mai bune la prețuri mai mici. Însă cum Beats au devenit must have-ul oricărui DJ care vrea să arate că e acolo sus, oamenii de marketing sunt scutiți de ceva muncă. Mă întreb ce fac cei de la Pioneer, de la superbele HDJ-1000 n-am mai văzut nimic care să cucerească scena muzicii electronice.

Cât despre credibilitatea produsului original am de spus doar două lucruri: Beats Audio a fost fondat în 2006 printr-o colaborare între Dr. Dre, Jimmy Iovine și compania Monster Cable. La rândul său compania din urmă a avut probleme prin 2009 cu niște cazuri de advertising mincinos (cam cum vrăjea AQUA Carpatica cu 0 nirtați).

Moving on…