Despre experienţa mea cu berea

homer_beerDin punctul meu de vedere berea este un aliment şi automat trebuie tratată ca atare. Aşa că ori de câte ori am ocazia, bag o porţie, maxim două. Despre socializare în timpul consumului de bere se poate spune multe (deja ştiţi clişeele) şi pentru un baiat care a crescut în Provincie, orice ieşire era bine venită.

Aş vrea să vă povestesc de un episod drag mie, aproape emblematic în ceea ce priveşte statutul berii din perspectivă proprie: 2 iulie 2006. Terminasem clasa a 11-a, eram acasă şi mă trezesc cu vecinul de la 3 la uşă. Mândru nevoie mare, tipul se combinase cu una şi avea nevoie de serviciile mele pentru că domniţa venea cu o prietenă. Chiar în perioada respectivă s-au nimerit Serbările Timişoreana în centrul oraşului. Bun: bere, muzică şi prospături!

Ar trebui să menţionez că mintea unui bărbat presupune că dacă o tipă îşi aduce o prietenă la double-date, calitatea materialului va fi măcar acceptabilă. N-a fost. Respectivul vecin ştie şi acum câte cuvinte de şantier şi-a luat din partea mea, dar lucrurile s-au îndreptat pe parcurs (nu, n-am turnat în mine până s-a făcut aia bună).

Oraşul mic, toată lumea se cunoaşte cu toată lumea. Dau peste un văr şi un amic. Îl expediez repede pe vecin cu tot cu prietenă şi cu prietena prietenei şi rămân cu băieţii. În câteva minute mă întâlnesc cu foarte multă lume, lărgim grupul, luăm câte o bere, părăsim Piaţa Daciei şi ne îndreptăm către un loc mai retras. Pe drum ajung să cunosc multă lume, ca într-un final, ajunşi la destinaţie, să ocupăm vreo trei mese. Voie bună, bere (evident) şi legături care s-au păstrat în timp. Ţin minte că în noaptea aia am ajuns acasă pe la 1-2. De atunci se întâmplă foarte rar să schimb berea pe care o consum cu prietenii şi mereu o asociez cu ieşirile în oraş.

Motivul pentru care am vorbit despre întâmplarea asta se rezumă la cea mai nouă campanie Timişoreana: Drumul Mingii. Pe scurt, 1000 de pasionaţi de fotbal vor parcurge 2400 km cu mingea la picior, timp de 40 de zile. Dacă vreţi să luaţi parte la acest eveniment, puteţi să aflaţi mai multe pe site-ul FotbalAdevarat, pe Facebook şi pe Twitter. A da… şi unul dintre cei 1000 va da pasa de start în Finala Cupei României (Braşov, 25 mai 2011).

PS: Dacă aş fi avut timp, m-aş fi băgat fără ezitare, mai ales că Drumul Mingii trece atât prin oraşul natal, cât şi pe la bunici.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.