Zilele trecute, dintr-un clip video pe YouTube în altul, am dat peste discursul de acceptare a premiului Oscar al lui Matthew McConaughey. La final, omul a zis o chestie deșteaptă de tot: eroul sunt eu peste 10 ani. Deși nu îl vei ajunge vreodată, te ține mereu motivat să te autodepășești.

Eu n-am aspirațiile lui Matthew. În schimb, am un scop pe termen scurt. N-are de-a face cu actoria, cu locul de muncă sau cu episoadele în care mai cânt la pian. Pe scurt: vreau să alerg 5 kilometri în 25 de minute. Sau 5 minute pe kilometru.

În august am reluat alergările după o pauză destul de lungă și am pornit din punctul în care nu puteam să termin 5 kilometri. Țin minte că prima tură completă a fost gata în 29:09.

Până în momentul în care mă pun pe bandă îmi trec prin cap toate motivele să amân alergarea pe altădată. Dar, în momentul în care banda începe să se învârtă, iar podcast-urile Above & Beyond încep să ruleze, toată atenția mea se îndreaptă spre a termina cât mai repede posibil cei 5 kilometri. Ieri am ajuns la 26:04. Mai am un minut și patru secunde de recuperat, iar de aici știu că va fi din ce în ce mai greu.

N-aș putea să dau un sfat dacă vreți să țineți de alergat. La mine nu știu ce a funcționat (probabil muzica din căști). Încercați să găsiți acel element care vă va determina să nu renunțați după kilometrul de alergare.

Am scris asta pentru că, ieri, Nivea a adunat mai multă lume la Vertical Spirit, o sală de escaladă din Baicului. Motivul a fost depășirea propriilor limite. Cum escaladă n-am făcut vreodată, experiența a fost surprinzătoare. La modul că m-aș mai duce (că tot e aproape de mine).

PS: Nivea a lansat în acest an gama de produse Deep pentru bărbați.

PPS: Nu e prima dată când Nivea mă face să-mi depășesc limitele. Data trecută a fost cu o lampă și niște cărbune.