Categories
Tech

Degeaba anunță Apple noi produse și servicii, dacă nu sunt implementate în mod egal în lume

Mă enervează maxim când aud că România e o țară de mâna a treia. Dar, judecând după ce a anunțat Apple în seara asta, tind să cred că așa e.

Nu zic că e rău anunțarea sistemului de plată person-to-person. Nici măcar de îmbunătățirile Apple Maps n-am ce zice de rău. Dar, atât timp cât prin țara asta care cică e membră UE de vreo 10 ani nu avem parte de niște servicii de bază din partea Apple, în două ore și jumătate de Keynote ajung să dorm neîntors.

Ca să știți la ce mă refer: Apple Maps nu are date de trafic în România. Nici date de tranzit (transport public). Raportarea problemelor e un serviciu fix degeaba – am raportat o stradă aiurea desenată acum vreo 3 luni și nici acum nu a fost rezolvată. În schimb, iOS 11 aduce monumentala funcție one-handed zoom. Pe care Google Maps o are de pe vremea ultimei glaciațiuni.

Cu Apple Pay nu am pretenții, mai ales că România e în urmă rău cu plățile cu cardul. Totuși, au apărut ceva informații legate de apariția serviciului în Ucraina pe la anu’. Poate și pe la noi.

Așa că, toată gargara aia cu cât la sută din baza de utilizatori iOS au ultima versiune, e doar ca fanboys să și-o bată de ăia cu Android. Care ăia cu un Android de acum 3 ani pot folosi aplicația nativă de navigare cu live trafic, transit și tone de points of interest.

Ah, și boxa aia mișto, numită HomePad, e iar fix degeaba pentru România, pentru că Siri are tot felul de limitări la noi. Așa că, de banii ăia, vă luați un AppleTV și un soundbar decent prin care să băgați Despacito.

PS: alte servicii lipsă la noi – CarPlay (logic pentru că Maps, ilogic pentru că avem Music, Podcasts și toate celelalte), Spotlight Suggestions, Movies. Pe alea care sunt disponibile într-o mână de țări nu le mai amintesc, că nu e România miezul vânzărilor Apple.

 

 

By Dan Pandrea

Content Editor. Copywriter. Pasionat de fotografie.

2 replies on “Degeaba anunță Apple noi produse și servicii, dacă nu sunt implementate în mod egal în lume”

[…] Ecranul de 6.2″, rezoluție 800×480 și tehnologie TFT (mai țineți minte primele telefoane Nokia color?) nu va rupe gura târgului. Nu este multitouch și nici capacitiv. Tot ce trebuie să facă este să afișeze corect hărțile pe Waze, că tot vin din toamnă pe CarPlay. Bine că Apple s-a deșteptat, că degeaba anunțau ei noi servicii, dacă 3 sferturi din țări nu le aveau la dispoziție. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.