Deamau5 a fost unul dintre artiștii care a urcat pe scenă alături de Jay-Z, în momentul lansării serviciului de streaming Tidal. Însă lipsa de strategie, plecarea unor șefi și tâmpeniile debitate de Kanye West au făcut ca asocierea dintre Deadmau5 și Tidal să ajungă la final. Mai mult, ruptura pare să se fi produs în urma disputei pe care cei doi, Kanye și Deadmau5, au avut-o pe Twitter.

Trecerea de la Tidal la Apple duce la câteva concluzii. Prima dintre ele e că Jay-Z a pierdut un endorser extrem de important pe segmentul EDM și rămâne în continuare cu un rapper ce reușește să miște masele doar în cazul unei lansări de album. Pașii următori pentru Tidal sunt promovarea prin alte mijloace decât proprii endorseri, materialul de la SNL-ul de săptămâna trecută fiind un bun început.

A doua concluzie ține de determinarea Apple de a detrona Spotify din vârful serviciilor de streaming audio. În curs de câteva zile au comunicat prin contul de Twitter Beats1 că Deadmau5 va avea propriul show pe radioul din Apple Music și că au bătut palma cu Dubset, o companie ce a rezolvat imensa problemă a remunerării artiștilor ale căror melodii fac parte din seturi și mashups. Astfel, Apple Music rezolvă elegant problema pe care toată lumea o arăta cu degetul în cazul Soundcloud și începe să ocupe un loc serios în preferințele ascultătorilor de muzică electronică.