De ce vinde Apple

Published by Dan Pandrea on

Logitech MX Anywhere 2

ipad2-300x225Cu toate că nu multă lume e mulţumită de preţurile Apple de la noi (datorita politicii de vânzări – 1 dolar=1 euro), Apple vinde în America şi Europa foarte bine. Atât de bine încât nu pot face faţă cererii. Pe piaţă există variante mai ieftine şi mai bune din punct de vedere al specificaţiilor, dar clienţii preferă Apple din mai multe motive.

Pe lângă marketingul foarte bun, Apple a avut grijă să îşi plaseze produsele în cele mai mari magazine. De exemplu, în America poţi cumpăra noul iPad prin magazinele Apple, magazinul online, Amazon, Best Buy, Wallmart, etc. Dacă omul vrea să cumpere are la cine să apeleze. Dovadă că în primul weekend de vânzări, 500.000 iPad-uri au intrat în posesia clienţilor.

Problema e că Apple se chinuie să producă pe măsura cererii, iar pe magazinul online văd că un iPad se poate livra chiar şi într-o lună.

Întradevăr, Apple va avea probleme serioase cu Motorola Xoom şi LG Optimus Pad.

Foto

Categories: Cotidiene

2 Comments

sirk · March 16, 2011 at 21:03

E destul de greu ca o companie ca Motorola sau LG sa ia din clientii celor de la Apple. Stii cum sunt astia, au IPhone, pe urma isi iau Mac si pe urma tableta. Si daca stam sa ne gandim ca tableta nu e chiar o “necesitate” cum e telefonul sau laptopul, 1 luna nu e chiar asa mult. Oricum cea mai buna inventie de anul asta e husa de la Ipad2 😀

    Dan · March 19, 2011 at 11:10

    Nu e vorba ca Moto sau LG ar fura din clientii Apple, dar exista o masa de oameni care inca nu si-au cumparat tablete. Multi dintre ei au asteptat sa vada cu ce vine Apple pentru a doua generatie de iPad. Vazand update-ul celei de-a 2-a generatii, nu vad cine ar cumpara un Xoom care porneste de la 600$ și are doar vreo 100 de aplicatii disponibile.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.