De ce va pretuim

scris de

in

Acum niște ani Groparu reinterpreta cartea lui Cărtărescu, “De ce iubim femeile” și cu ocazia săptămânii femeii voi încerca să explic în manieră proprie de ce noi, bărbații, suntem norocoși că vă avem lângă noi.

Femeia e o enigmă (am început în forță), însă în momentele în care reușești să vezi pentru scurt timp motivele pentru care se poartă poate ciudat, poate extraordinar sau poate normal, realizezi că acestea sunt demne de laudă. Trebuie să vă prețuim pentru că până și simplul gest de a ne aranja gulerul la cămașă denotă apropiere și afecțiune, arată că vreți lângă voi pe cineva care arată impecabil. Ne chinuiți cu ședințe de shopping și ajungem să ne cumpărăm lucruri pe care altfel nu le-am fi luat în veci. Apoi ajungem să le purtăm și să primim complimente din partea altor membre ale sexului frumos, iar voi vă supărați. Urmează munca de PR, de convingere, vă vindem ideea stabilității în cuplu, depunem eforturi uriașe, în final vă convingem și ne bucurăm iar de zâmbetul pe care ni-l oferiți.

Întotdeauna faceți lucrurile simple mai bine decât noi, de la împăturitul unui tricou până la mâncarea pe care o savurezi până la ultima lingură (nu ai ajuns la stadiul în care ea stă la cratiță toată ziua și te așteaptă sfioasă). Avem și noi mici victorii: un borcan desfăcut, o conservă rezolvată, deschiderea unei sticle de vin, orientarea în spațiu și alte mărunțișuri pe care ne place să le invocăm atunci când ne contrariem.

Unele dintre voi ne cresc, ne formează ca oameni, iar când ne maturizăm și încercăm să ne punem pe picioare sunteți mereu acolo, în caz că se întâmplă ceva neprevăzut. Aveți în continuare abilitatea de a face cea mai bună mâncare din lume, aveți cel mai bun balsam de rufe și cel mai călduros cămin. Voi sunteți manualul de bună purtare.

Pentru toate rolurile pe care le jucați meritați să vă prețuim. Săptămâna asta reprezintă motivul pentru care am scris articolul. Aprecierea și afecțiunea durează tot anul.

foto via


Comments

12 responses to “De ce va pretuim”

 1. […] aseară cu Andra (la petrecerea ținută în cinstea doamnelor și domnișoarelor) despre noul iPad și influența pe care tableta și biografia lui […]

 2. […] doamnelor, am spus deja de ce merită să fiți prețuite, iar dacă un singur bărbat reușește să-i urnească din fața […]

 3. Frumos scris, dar trebuie sa-i arati ca o pretuiesti pe cea de langa tine (si aici nu ma refer la scris pe blog) si prin alte metode… Nu e suficient sa desfaci o conserva, un vin si sa te orientezi in spatiu. 😛

  1. Da, exact, Dane! Arată-i Sandrei că o prețuiești, nu o duce doar la KFC și cafenele 😛

   1. Eu stiam ca Hoinaru si Pandutzu si-au dus jumatatile la KFC.

    1. Eu ziceam de check-in-urile de pe Foursquare, știți voi 🙂

     1. Si eu fix la alea ma refeream. Dezinformezi cititorii de buna credinta ca as fi fost la KFC 🙂

  2. Sunt n lucruri de facut intr-o relatie. Conteaza sa pui suflet si cel de langa sa aprecieze 🙂

  1. Danke, Loredana. Poate la anu’ intru si eu in top-ul bloggerilor cu articolul asta :))

   1. Nu, că nu eşti bărbos!

 4. What the HELL? :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.