Vineri am dat o fugă până în Vama Veche, să văd cât de mult s-au mai extins vilele și pensiunile spre sud. Față de vara trecută, băieții se mișcă repede, ba chiar foarte repede. Ce m-a surprins însă a fost numărul mare de mașini ANAF parcate chiar prin zona neasfaltată din sud. Luând masa la Bolo, i-am văzut pe băieți în exercițiul funcțiunii, cu costum și cămașa călcate la dungă, de parcă se făceau pregătiri pentru o invazie a vecinilor bulgari.

Căutând pe internet, am dat peste o ordonanță de urgență ce vorbește despre reorganizarea ANAF-ului, însă, din câte am reușit să parcurg, instituția rămâne în continuare în subordonarea administrației fiscale. Așa că pun și eu o întrebare înainte să mă apuc să arunc cu pietre și huiduieli în lucrătorii de la stat: de ce poartă ANAF uniformă și girofar?

Orice comentariu e mai mult decât binevenit.

Categories: Cotidiene

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

5 Comments

Dragos Schiopu · May 4, 2015 at 11:19

Cu ce te deranjeaza ca poarta uniforma?

    Dan Pandrea · May 4, 2015 at 21:12

    Nu mă deranjează în mod special, doar că mi se pare overkill.

Marian · May 4, 2015 at 13:46

Vezi articolul 5 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 74/2013.

    Dan Pandrea · May 4, 2015 at 21:12

    Ok, pot intelege ca niste minti de la conducere au gandit ca niste contabili de stat au nevoie de arme si uniforme. Intrebarea mea e “de ce? care e motivatia dotarii unor astfel de organe de control cu arme si spray paralizant?”.

Cornel · May 4, 2015 at 18:52

Exista in ultimi anii, si nu numai in Ro. o pedalare a guvernelor si administratilor locale pentru continutul si aspectul militarizat al autoritatilor, indiferent de tipul de activitate.
Realmente este un fenomen, care este si va ramane interesant, nu numai sub raport psihologic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.