Lumea se împarte în două: cei care zic că Windows 8 e o revoluție în materie de sisteme de operare și ăia normali. Deocamdată cifrele nu sunt grozave pentru Redmond. Oamenii nu se obișnuiesc cu noua interfață, butonul Start a dispărut și accesarea meniurilor din lateral e foarte aiurea pe un desktop sau laptop fără ecran tactil. Nu stau acum să despic firul în patru, ci vă dau un exemplu de ieri.

Se dă o conferință pe Skype cu persoane din Statele Unite. Inițiatorul apelului video are Windows 8 și versiunea aferentă de Skype. A încercat vreo 10 minute să își dea seama cum mai adaugă încă o persoană convorbirii. A renunțat și a trecut pe un laptop cu Windows 7. Progres, nene!

Categories: Cotidiene

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

6 Comments

Alex · April 2, 2013 at 10:18

Schimbarile in mai bine sunt greu acceptate de majoritatea dar vor fi acceptate intre timp cand tot mai multe laptopuri vor avea ecran tactil. De asemenea, Microsoft stia ca urma sa aiba o batalie pe capul lor cand au conceput GUI-ul Modern dar stiau si faptul ca este primul pas si un pas foarte foarte bun catre un sistem de operare inter-dispozitiv. Si asta pentru ca vor ca urmatorul OS sa fie Cloud sau cel putin asa vroiau 🙂
Si in cazul pe care l-ai descris mai sus, este un caz izolat iar daca vrei sa faci ceva cu un sistem noi de operare ar fi mai bine sa inveti sa il utilizezi inainte sa ai o conferinta importanta 🙂 Just Saying..

    dan · April 2, 2013 at 11:06

    Ce te faci cand esti companie, cumperi o serie de laptopuri cu Windows 8 pe el si vrei sa iti continui treburile ca inainte? Investesti in training? Mi se par bani aruncati pe fereastra.

Yamasha · April 4, 2013 at 23:26

Eu zic ca o sa prinda, dar in timp. Momentan softul a aparut inaintea hardware-ului…cel putin nu prea stiu oameni care sa aiba laptopuri cu ecran tactil sau…altceva.
Mie imi place win 8 si nu am inca asa ceva…depinde de gusturi, zic.

Alex Raducan · April 5, 2013 at 05:53

Pe langa asta, sa nu uitam de minunatul parteneriat intre Microsoft si McAfee si rezultatele dezastruoase de care ai parte daca NU reinnoiesti abonamentul (for your own safety, huh) si…indraznesti (pun accent: “INDRAZNESTI”) sa-l dezinstalezi.

Dupa restart, ramai simplu, fara acces la HDD.

Mi s-a intamplat de 2 ori consecutiv din Exact aceleasi motive in urma aceluiasi procedeu (simptomul initial il vezi daca dai CTRL+ALT+Del : McAfee tools iti freaca memoria si procesorul la 100%), colac peste pupaza, am gasit o multime de “probleme” similare semnalate de users pe diverse forumuri.

Nu stiu ce e, dar nu-mi suna bine. Eu personal am terminat afacerea cu Microsoft si Windows.

    dan · April 5, 2013 at 13:19

    Linux sau Mac?

dojo · April 5, 2013 at 15:24

Metro display sau cum doamne iarta-ma se cheama, apare la inceput, dupa aia intri in desktop-ul normal. Da, faza cu shutdown e mai suspecta, mi-a luat niste minute in prima seara sa ma prind cum imi inchid laptopul. Eu am W8 pe noul ‘tractor’, ca asa s-a nimerit, si-mi cam place.

Drept ii ca nu ma doare nus’ cat de mult ce sistem folosesc, am mers pe W7 3 ani fara probleme,acu is pe w8, ca asa a venit jucaria. Nu vad sa fi intors Terra cu susul in jos cu noul sistem, dar sincer nici nu stiu atat de multe in domeniu incat chiar sa am o opinie avizata. Ca end user sunt multumita.

Si W7 si W8 sunt FOARTE STABILE, chiar si la modul criminal in care folosesc eu un calculator. Pentru mine cam atat conteaza, ca in rest oricum sunt prin diverse softuri, nu stau prea mult in sistem.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.