Categories
Muzica

De ce nu mai scriu despre albume

Tiesto - A Town Called Paradise

Nu despre toate. In continuare exista artisti care scot materiale de calitate. Pana acum am ascultat cateva melodii ale noului album Deadmau5, iar melodiile sunt bune de tot! Urmatoarea tinta este noul material semnat de Cosmic Gate.

Insa exista cativa artisti care imi dau senzatia ca nu mai sunt motivati. ATB, oricat de mult imi place toata discografia sa, pare ca nu poate iesi dintr-un anumit stil muzical. De trei albume incoace aud cam acelasi tip de melodii, doar partea a doua a materialelor sale, piesele chillout, reuseste sa ma faca sa il apreciez. Insa nu despre ATB vreau sa vorbesc acum, ci despre alt gigant.

Tiesto a lansat de curand albumul “A Town Called Paradise” si am zis sa ii dau o sansa. Din pacate melodiile au acelasi stil si nu se diferentiaza intre ele. Cea mai ok dintre ele mi s-a parut “Rocky”. Atat: o singura piesa din 18. Problema lui Tiesto este ca a anticipat corect valul Progressive House si Big Room, insa acum, la aproximativ 5 ani de cand a facut trecerea de la Trance la un stil mai electro, olandezul a reusit sa produca un album care merge perfect pentru publicul american, vesnic Wasted. Acest aspect al albumului a generat o scriere foarte acida in DJ Mag.

Asta se intampla in momentul in care gasesti o reteta care merge aplicata pe un public care nu are o cultura a muzicii electronice (exceptie fac zonele Chicago si Detroit, dar acolo vorbim de o muzica electronica ce a lansat stiluri si producatori respectati in lumea intreaga). Si e cam nasol sa uiti de restul lumii, mai ales de tarile care te-au votat atata amar de vreme in topul DJ Mag.

Si mi se pare foarte normal ca in astfel de momente sa nu iti spui: “ce album misto, hai sa scriu despre el”.

One reply on “De ce nu mai scriu despre albume”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.