Bampirul la film


După toată nebunia Twilight și alte filme de mâna a doua, care au dat de pământ cu conceptul vampirului malefic și periculos, “Dark Shadows”, filmul ce poartă semnătura lui Tim Burton, vine să redreseze puțin imaginea vampirului clasic.

Cum nu se putea trece direct la un personaj care să omoare oameni la fiecare două minute, lui Barnabas Collins (Johnny Depp) i-au fost atribuit trăsături care îl umanizează puternic, semn că nu a uitat de natura proprie, înainte de blestem. Trezit 196 ani mai târziu, Collins este nevoit să se adapteze anilor ’70 și să redreseze situația materială a descendenților săi, unde figura matriarhală dominantă este jucată de Michelle Pfeiffer.

Se observă foarte mult comicul de situație, născut din incompatibilitatea dintre timpul lui Barnabas și cel în care s-a trezit. În afară de personajul jucat de Chloë Moretz, o puștoaică rebelă, al cărei PMS o ia razna spre finalul acțiunii, filmul nu m-a dat pe spate. Această senzație a fost întărită și de final, din punctul meu de vedere venit prea brusc și terminat prea repede. Însă:

Dacă sunteți fani ai colaborării dintre Tim Burton și Johnny Depp, vreți să vedeți un film cu cadre și peisaje frumoase și să râdeți la câteva dintre faze, atunci “Dark Shadows” este un film de văzut într-un weekend, într-o sală de cinema liberă.

Pentru data viitoare oscilez între Men in Black 3 și The Dictator. Pe care mi-l recomandați?

foto via


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.