S-a vorbit zilelea astea că Facebook Messenger e prima aplicație iOS care activează Dark Mode, înainte ca Apple să o facă în toamna acestui an. Nu e: Twitter are funcția asta de ceva timp, mai mult ca sigur sunt și altele care fac același lucru. Anyway, am activat și eu funcția și chiar e mișto. Apoi mi-am dat seama de ce Facebook a făcut-o.

Studii au arătat că utilizarea îndelungată a telefonului mobil afectează calitatea somnului. Producătorii au răspuns cu Night Shift – afișarea de culori mai calzi, care să te facă să folosești telefonul în pat până când îți pică peste față. Sigur, mai simplu ar fi să punem telefoanele în camera alăturată.

Ca să nu facem asta, producătorii au răspuns cu Screen Time. În esență, funcția monitorizează cât timp o freci pe social media și îți oferă posibilitatea de a limita accesul la acestea. Practic, cred că doar părinții cu copii posesori de iPhone s-au putut bucura de asta. Neavând copii, nu pot spune dacă e adevărat sau nu.

Oamenii încep să renunțe la social media sau măcar la rețelele care mănâncă cel mai mult timp (am făcut un experiment în acest sens în noiembrie). Așa că e nevoie de o găselniță de a menține viu interesul față de social media. Enter Dark Mode. Când Apple îl va prezenta în toamnă, pregătiți-vă să aflați cât de bine face sănătății, în special ochilor.

Cum îmi zicea un prieten azi: măcar nu mai suntem orbiți atunci când folosim telefoanele seara

Foto via