Gena geto-dacică s-a manifestat puternic astăzi: “iată, și cei mai bravi dintre traci pot face o mașină electrică!”. Dincolo de momentul de mândrie, Dacia Spring este mai mult decât o mașină electrică.

Pe scurt, știm că Spring va fi un pic mai scurtă decât Sandero, va avea o autonomie de puțin peste 200 de kilometri măsurați în condiții mai apropiate de realitate și că va fi cea mai accesibilă electrică din Europa. În acest moment, Skoda Citigo iV pornește de la €20.000.

Mai important este motivul pentru care Dacia s-a hotărât să intre acum pe piața electricelor. Nu cred că ai noștri vor să vândă modelul pe pierdere, așa că există o posibilitate foarte mare ca tehnologiile să se fi maturizat suficient pentru a oferi un model electric accesibil, cu ceva mai mult loc decât un Citigo iV și care să aducă profit constructorului român. Iar dacă cel mai budget-friendly brand auto din Europa s-a hotărât că merită să intre pe piața electricelor, asta pune niște probleme rivalilor care s-au mișcat un pic mai greu.

Mai multe despre mașină găsiți aici.